Õuna-kohupiimakook

Õuna-kohupiimakook on selline asi, mille saab ette võtta, kui kappi on tekkinud üllatuskohupiim ja mõned õunad.
8+ IN
45-60 MIN
Magustoit
Magustoit
Lisa nimekirja
Põhi
100 g võid
2 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
180 g jahu
2 munakollast
Täidis
2 munakollast
5 sl suhkrut
300 g kohupiima
100 g hapukort
1 tl riivitud sidrunikoort
1 sl kartulitärklist
3 keskmise suurusega õuna
4 munavalget
Kate
50 g külma võid
5 sl (1,5 dl) jahu
2 sl suhkrut
0,5 tl vanillisuhkrut
1. Näpi kokku muretaigen ja suru see lahtikäiva koogivormi põhjale ja külgedele. Torgi kahvliga ühtlaselt läbi, et tainas ühtlaselt küpseks ja kuskilt mullitama ei hakkaks. Aseta vähemalt pooleks tunniks külmkappi. Peale seda küpseta 200 kraadi juures ca 10 minutit, kuni tainas hakkab kollakaks muutuma.
2. Alanda ahjutemperatuur 180 kraadini.
3. Valmista täidis.Täidise koostisained peaksid olema toatemperatuuril, nii et võta need aegsasti külmkapist välja. Täidise valmistamiseks vahusta munakollased suhkruga, lisa sidrunikoor, kohupiim, hapukoor, tärklis ja õunatükid.
4. Vahusta munavalged eraldi ja sega ettevaatlikult kõige viimasena juurde. Vala segu eelküpsetatud põhjale.
5. Katte jaoks näpi kokku jahu, suhkrud ja või ning puista see kohupiimakattele.
6. Küpseta kooki ligi 40 minutit või kuni purune kate on kuldpruun ja lase vormi sees täielikult jahtuda.
Britt Paju
Retsept: Britt Paju
Britt Paju peab toidublogi noad-kahvlid ja on mitmete retseptiraamatute autor ja kaasautor.
Oled lisanud selle oma soovinimekirja

Tere tulemast joogikultuuri lehele!

Kinnitan, et olen vähemalt 18 aastane.

JAH

Sait kasutab küpsiseid, et jälgida teie seadeid ja statistikat. Loe edasi