Päikeseline muskaatkõrvitsapizza

Pitsat võib elavdada kõrvitsa ja avokaadoga ning vähese oliiviõliga. Proovige järgi ja üllatuge!
6-8 IN
+ 60 MIN
Pizza
Pizza
Suupisted
Suupisted
Taimne toit
Taimne toit
Lisa nimekirja
PÕHI
2 dl vett
2 tl kuivpärmi
u 4 1/2 dl nisujahu
1/2 tl soola
1 tl mett
2 spl oliiviõli
TÄIDIS
3 spl oliiviõli
2 küüslauguküünt, purustatuna
1/2 muskaatkõrvits
1 avokaado
150 g sinihallitusjuustu
värsket spinatit
füüsaleid
1. Kuumutage vesi umbes 42 kraadini.
2. Lisage kuivpärmile väheses koguses jahu. Segage kuivpärmi ja jahu segu koos soola ja meega vette. Lisage vähehaaval tainale ülejäänud jahu. Lisage lõpus ka õli.
3. Laske tainal soojas kohas kahekordseks paisuda.
4. Rullige tainas küpsetuspaberil ahjuplaadile sobivaks. (Niisutage lauapinda pisut, et küpsetuspaber rullimisel paremini paigal püsiks.)
5. Tõstke pitsapõhi plaadile ja laske u 10 minutit rätiku all kerkida.
6. Täidise valmistamiseks segage oliiviõli ja küüslauk.
7. Poolitage muskaatkõrvits, röstige seda 200 kraadi juures 30 minutit ja lõigake seejärel kuubikuteks. Muskaatkõrvitsa võib teise võimalusena kuubikuteks lõikuda ja vees pehmeks keeta.
8. Viilitage avokaado.
9. Kandke oliiviõli ja küüslaugu segu pitsapõhjale ja pange peale muskaatkõrvits, spinat ja sinihallitusjuust.
10. Küpsetage 225 kraadi juures 10–15 minutit.
11. Kaunistage värskete spinatilehtede, avokaadoviilude ja füüsalitega. Tilgutage peale oliiviõli.
Retsept: Louise Mérus
Louise Mérus on Soome kokk, kes on elanud ja õppinud Lõuna-Aafrikas. Tema erioskused on Aafrika rahvustoidud ja maitseained. Louise käte vahel valmivad ka põhjamaisest toorainest Lõuna-Aafrika hõrgutised igale maitsele ja igaks meeleoluks.
Oled lisanud selle oma soovinimekirja

Tere tulemast joogikultuuri lehele!

Kinnitan, et olen vähemalt 18 aastane.

JAH

Sait kasutab küpsiseid, et jälgida teie seadeid ja statistikat. Loe edasi