Pardikoivad talvevürtside ja kastanitega

Ahjupotis küpsenud ülipehmed pardikoivad talvevürtside ning maitseviljadega!
4 IN
2,5h
Lind
Lind
Lisa nimekirja
4 pardikoiba
3 sibulat
1 suurem porgand
2 sellerivart
3 küüslauguküünt
1 tähtaniis
3 nelgitera
pool kaneelipulka
loorberilehte
200 ml punast veini
300 ml kanapuljongit
90 g eelküpsetatud kastaneid
soola, musta pipart
1. Pruunista pardikoivad keskmise kuumusega pannil mõlemalt poolelt kuldseks, kokku 10-15 min.
2. Maitsesta soola ja pipraga. Rasva ei ole tarvis lisada, sest pardikoibadest sulab seda küpsemisel niigi välja. Tõsta pardikoivad pannilt ära. Ära panni puhasta.
3. Tükelda sibulad, porgand, seller. Küüslauguküüned vajuta noa laia küljega puruks. Kuumuta kõik köögiviljad sellel samal pardirasvasel pannil läbi. Lisa punane vein, aja keema ja redutseeri (st lase kokku keeda) see umbes poole peale.
4. Vala veinised aedviljad ahjus kasutamiseks mõeldud haudepotti. Lisa puljong ja kõik maitseained. Võid lisada ka soola, aga selle kogus oleneb kasutatud puljongi soolasusest.
5. Tõsta sinnasamasse potti ka pardikoivad, nahapool peal. Kata pott kaanega ja küpseta 180 kraadi juures 2 tundi.
6. Võta pott ahjust ja tõsta kuumus 230 peale. Lisa potti eelküpsetatud kastanid.
7. Upita pardikoibasid veidi kõrgemale, et nahk oleks kindlasti vedelikust väljas. Rösti ilma kaaneta veel 15-20 minutit, kuni pardinahk kenasti tumepruun ja krõbe.

NB! Eestis kasvab parkides ja aedades hobukastan, mis on mürgine! Söödavaid kastaneid tuleb ikka poest osta, leiad need vaakumpakendatult köögiviljaosakonnast või konservina.

Retsepti autor: Mari-Liis Ilover
Retsepti autor: Mari-Liis Ilover
Mari-Liis Ilover on toiduajakirjanik, -fotograaf ja retseptide looja. Mari-Liisi sulest on ilmunud mitmeid kokaraamatuid, ta teeb kaastööd Eesti suurematele toiduajakirjadele ja peab toidublogi “Siit nurgast ja sealt nurgast”.
Oled lisanud selle oma soovinimekirja

Tere tulemast joogikultuuri lehele!

Kinnitan, et olen vähemalt 18 aastane.

JAH

Sait kasutab küpsiseid, et jälgida teie seadeid ja statistikat. Loe edasi