Pestokattega tallefilee küüslaugu-kartulipüreega

Päikesekuivatatud tomatitega tuunitud pestokate annab tallelihale põneva maitse.
4 IN
45-60 MIN
Lammas
Lammas
Lisa nimekirja
500 g talle välisfileed
TOMATIPESTOKATE
1 dl päikesekuivatatud tomatid
1 dl maitsestamata majoneesi
0,5 dl hakitud murulauku
0,5 dl hakitud basiilikut
2 purustatud küüslauguküünt
1 spl Dijoni sinepit
2 spl riivitud parmesani
musta pipart
KÜÜSLAUGU-KARTULIPÜREE
800 g jahust kartulit
3 dl vahukoort
1 dl kartulikeeduvett
6 küüslaugu küünt
1 tüümianioks
100 g võid
1. Eemaldage päikesekuivatatud tomatitelt hoolikalt majapidamispaberi abil õli ja lõigake õhukesteks viiludeks. Hakkige murulauk, basiilik ja küüslauk peeneks ning riivige parmesan. Segage kõik kausis kokku.
2. Pruunistage tallefilee pannil mõlemalt poolelt ning maitsestage musta pipra ja soolaga. Tõstke filee ahjupannile ja katke ühtlase kihina tomatipesto seguga.
3. Küpsetage ahjus 200 kraadi juures 8–10 minutit ja laske seejärel enne serveerimist lihal u 5 minutit puhata. Nii jääb vedelik lihasse ja selle maitse on parem.
4. Küüslaugu-kartulipüree jaoks koorige kartulid ja keetke pehmeks. Purustage pehmed kartulid püreeks.
5. Laske muud ained potis keema ja lisage kartulitele. Seejärel segage ained ühtlaseks püreeks.
Oled lisanud selle oma soovinimekirja

Tere tulemast joogikultuuri lehele!

Kinnitan, et olen vähemalt 18 aastane.

JAH

Sait kasutab küpsiseid, et jälgida teie seadeid ja statistikat. Loe edasi