Pipraliha koorekastmes
Piprapihvile annab maitset Musta Pekka piprajuust - suurepärane kombinatsioon!
600 g veise sisefileed
küpsetamiseks võid
KASTE
50 g Musta Pekka või muud piprajuustu
2 dl koort
1 spl sinepit
1 dl demi glace lihapuljongi kontsentraati
sojakastet
1. Vormige liha neljaks biifsteegiks. Kui liha pind on märg, suruge see majapidamispaberiga kuivaks, et rasv pritsima ei hakkaks.
2. Kuumutage pann ja pange sellele võid. Kui või hakkab pruunistuma, tõstke pannile kaks biifsteeki. Küpsetage 1–4 minutit vastavalt sellele, kui küpset liha soovite. Keerake liha ringi ja küpsetage teiselt poolelt. Ärge pöörake liha mitu korda edasi-tagasi. Tõstke valmis liha pannilt ära ja praadige teised lihalõigud samal moel.
3. Loputage pann küpsetusrasvast puhtaks ja tõstke uuesti tulele. Tükeldage piprajuust pannile mitmesse ossa. Lisage koor ja lihapuljong ning segage, kuni juust sulab. Maitsestage sinepi ja sojakastmega. Keetke kastet vaikselt mõned minutid, kuni segu on piisavalt paksenenud.
4. Tõstke lihalõigud tagasi pannile kastme sisse ja kuumutage kiiresti.
5. Liha juurde võib serveerida tomati- ja sibulasalatit.