Põdrapada lehterkukeseentega

Punase veini kastmes naturaalset põdraliha täiendavad peekoniga praetud seened.

Koostisosad

  • 1 kg põdrafileed

  • 2 spl rapsiõli

  • 4 dl vett

  • 1 tl soola

  • 1 tl tüümiani

  • 3/4 tl musta pipart

  • 3 spl nisujahu

  • 3 dl punast veini

  • 1/4 dl tomatipüreed

  • 2 tk loorberilehte

  • 100 g peekonit

  • 200 g lehterkukeseeni (või 20 g kuivatatud seeni + 3 dl vett)

  • 8 tk sibulat (väikeseid)

  • 2 tk küüslauguküünt

  • 3 tk porgandit

Valmistamine

    1. Võtke sulanud praetükk toatemperatuurile u tund enne söögivalmistamist. Lõigake liha kuubikuteks ja pruunistage lihatükid mitmes osas pannil õlis.

    2. Kallake liha potti. Loputage pann küpsetamiskordade vahel ja hoidke vesi alles. Raputage lihale soola, tüümiani, musta pipart ja nisujahu.

    3. Kallake juurde panni loputusvesi, punane vein ja tomatipüree. Lisage loorberilehed. Segage ühtlaseks ja laske keema.

    4. Hautage madalamal kuumusel kaane all u 30 minutit.

    5. Lõikuge peekon tükkideks. Puhastage seened ja tükeldage vajadusel. Koorige sibulad, peenestage küüslauk ja tükeldage porgandid.

    6. Kuumutage peekonit kuumal pannil ilma rasvata, kuni peekoni enda rasv eraldub. Lisage seened ja sibulad ning kuumutage neid madalamal kuumusel peekonirasvas. (Kuivatatud seened võib leotatuna lisada otse potti.)

    7. Pange kõik komponendid potti ja lisage porgandid. Laske keema tõusta. Hautage kaane all veel u tund sõltuvalt liha muredusest.

    8. Kontrollige maitset.


  1. Tarapaca Reserva Carmenere
    Tarapaca Reserva Carmenere
    Täidlane, heas tasakaalus ja vürtsikas punane vein, mis sobib hästi suitsutatud liha ja intensiivse maitsega juustude juurde.
    7,99 €
Toggle Nav