Põhjapõder juurviljapadjal
See toit võib olla alternatiiviks jõululaual, kui jõulusingi asemel soovitakse midagi muud.
600 g põhjapõdra sisefileed
300 g kartulit
100 g porgandit
100 g šalottsibulat
3 oksa värsket estragoni
1/2 l lihapuljongit
100 g lehterkukeseeni
1. Valmistage alustuseks juurviljapadi, milleks koorige ja tükeldage kartulid ja porgandid. Tükeldage ka šalottsibul. Laduge juurviljad rasvainega määritud vormi ja riputage vahele sibulakuubikud.
2. Raputage peale estragoni, lisage lihapuljong ja pange 180-kraadisesse ahju 20 minutiks.
3. Eemaldage põhjapõdrafilee pinnalt õhuke kelme ning pruunistage filee ja lehterkukeseened pannil. Lisage need juurviljade peale ahjuvormi ja küpsetage toitu 180-kraadises ahjus veel u 10 minutit, kuni liha sisetemperatuur on u 52 °C.
4. Serveerige soovi korral lisaks värsket salatit.