Punaveinikaste

Hea punaveinikaste on suurepärane kaaslane liharoogade juurde!

Koostisosad

  • 2 punane või šalottsibul

  • 4 küüslauguküünt

  • Väike peotäis tüümianit

  • 2 värsket rosmariinioksa

  • 4 lehte loorberit

  • 600 gr punast veini

  • 500 gr värsket kanapuljongit

  • 60 gr võid

  • 15 gr õli

  • Soola/pipart

Valmistamine

    1. Viiluta sibul poolkuu kujulisteks viiludeks ning purusta ka küüslauk sinna kõrvale (eriti hea oleks veel kui kasutaksid steigi praadimisel alles jäänud panni – veelgi rohkem maitset!

    2. Lisa pannile õli ning prae sibulad klaasjaks, lisa küüslauk, tüümian, loorber ning kuumuta veidi.

    3. Vala pann üle punase veiniga ning lase keema ning kuumuta kuni umbes 1/3 kuni ¼ veinist on alles.

    4. Lisa puljong ning kuumuta kuni alles on umbes ½ kogusest. Kui kasutad poepuljongit, siis kuumuta kuni ¼ kokku.

    5. Valmis kaste peaks olema korralikult kokku hakanud ning katma lusika tagakülje.

    6. Viimase sammune segame ja sulatame sisse või – pidevalt segades, et või kastmest ei eralduks. Maitsesta soola ja pipraga ning sõela abil eemalda kurna üleliigsed tükid (soovi korral võid sibulad sisse jätta, kuid sellisel juhul haki nad väikesteks kuubikutest enne alustamist).

    7. Serveeri meelepärase lisandiga – kas steigi või Beef Wellingtoniga.


Toggle Nav