Rooibosiga maitsestatud tallekoot ja pähklipolenta

Maitsvat ja tervislikku rooibositeed saab kasutada ka toiduvalmistamisel. Polenta on heaks vahelduseks tavapärasele kartulile.
6-8 IN
+ 60 MIN
Lammas
Lammas
Lisa nimekirja
TALLEKOOT
4 tallekooti
1/2 dl nisujahu
2 sl oliiviõli
2 sibulat, hakitult
3 küüslauguküünt, purustatud
2 sl rosmariini, hakitult
1 suur tomat, kuubikutena
4 dl kanget rooibositeed
2 sl köögiviljapuljongit
2 sl mett
2 dl Two Oceans Shiraz veini
PÄHKLIPOLENTA
1 sibul kuubikutena
1 tomat kuubikutena
1 sl oliiviõli
4 dl vett
4 dl köögiviljapuljongit
1 tl soola
125 g polentat
1/2 dl piima
1/2 dl parmesani
1 dl soolapähkleid
1. Soojenda ahi 160 kraadini.
2. Eemalda tallekootidelt terava noaga kelmed.
3. Paneeri koote soola ja pipraga maitsestatud nisujahus, pruunista pannil õlis ja tõsta kõrvale.
4. Kuumuta potis õli ning prae selles sibulat ja küüslauku, lisa rosmariin ning tomat ja lase pisut küpseda.
5. Aseta peale koodid ning lisa puljong, rooibositee, mesi ja punane vein.
6. Pane kaas peale ja pane ahju umbes 2,5–4 tunniks hauduma.
7. Võta koodid potist välja, kurna leem ja keeda kokku. Pane koodid tagasi leeme sisse. Serveeri soolapähklipolentaga.
8. Soolapähklipolenta jaoks kuumuta potis õli ja pane sellese küpsema sibulad.
9. Lisa vesi ja köögiviljapuljong ning lase keema tõusta. Pikenda polentat kogu aeg segades.
10. Hauta keskmisel kuumusel u 10 minutit vahepeal segades. Seejärel lisa tomat ja piim ning sega veel mõni hetk. Viimaks lisa soolapähklid.
Louise Mérus
Retsept: Louise Mérus
Louise Mérus on Soome kokk, kes on elanud ja õppinud Lõuna-Aafrikas. Tema erioskused on Aafrika rahvustoidud ja maitseained. Louise käte vahel valmivad ka põhjamaisest toorainest Lõuna-Aafrika hõrgutised igale maitsele ja igaks meeleoluks.
Oled lisanud selle oma soovinimekirja

Tere tulemast joogikultuuri lehele!

Kinnitan, et olen vähemalt 18 aastane.

JAH

Sait kasutab küpsiseid, et jälgida teie seadeid ja statistikat. Loe edasi