Searibid mustasõstraviinaga

Saaremaa mustasõstraviin lisab liharoale eriliselt hea maitse!
4 IN
4,5h
Siga
Siga
Lisa nimekirja
0,7-1 kg searibisid
2 sibulat
4 küüslauguküünt
1 tšillikaun
2 rosmariinioksa
Väike peotäis tüümianit
50 g palsami äädikat
200 g Saaremaa Vodka Must Sõstar
400 g värsket kanapuljongit
30 g võid
Soola pipart
Õli
1. Lõika ribid väiksemateks tükkideks (näiteks pooleks, olenevalt ribi suurusest), et sul oleks neid võimalik pannil pruunistada.
2. Koori sibula lahtised koored ära ning lõika pooleks, pressi küüslauk noaga lapikumaks (koorima ei pea).
3. Rosmariinioksa peksa noa tagumise poolega mõned korrad, kuni hakkad tundma rosmariini aroome ning lõika ka tšilli pooleks.
4. Pane õli pannile ning kuumata kuni peaaegu suitsemiseni. Samal ajal kuivata köögipaberiga ribid ning jahvata mõlemale poole soola ja pipart, patsuta maitseained liha sisse.
5. Kui õli on kuum, pane ribi pannile ning suru seda vastu panni, samal ajal pane pooled sibulad, küüslauguküüned ja muud ürdid ning või pannile röstima ribide kõrvale.
6. Prae 1-2 minutit, kuni ribid on ilusad kuldpruunid, seejärel seejärel keera ribid ümber ning korda protsessi teise poolega.
7. Kui ribi on mõlemalt poolt praetud, tõsta see ahjuvormi ning vala pannil olev rasv ja maitseained selle peale. Prae ka ülejäänud ribid.
8. Kui ribid on praetud, pane pann tagasi pliidile ning vala sinna palsami äädikas ning mustsõstraviin.
9. Kuumuta ning keeda umbes 1-2 minutit, seejärel lisa puljong, lase segul uuesti keema tõusta ja vala see ribide ja maitseainete peale.
10. Kata vorm kaanega (kui kaant pole, siis fooliumiga) ning tõsta 160°C ahju umbes 3h küpsema.
11. Aegajalt soovitan ribisid ümber pöörata, et need saaks ilusti vedelikus ühtlaselt küpseda.
12. Kui ribid on 3h küpsenud, siis kontrolli, kas liha on juba pehmem ning kui on, siis eemalda kaas/foolium ning lase veel 45-60 minutit küpseda, et ka vedelik saaks aurustuda ning kaste pakseneda.
13. Tõsta ribid ahjust välja ning lase enne serveerimist ribidel veel kaane all umbes 10 minutit seista!
14. Serveeri meelepäraselt, näiteks krõbekartulite või kartulipüreega. Allesjäänud röstsibulat võid kasutada kastmekausikestena.
Retsepti autor: Rauno Oolberg
Retsepti autor: Rauno Oolberg
Rauno on tõeline kokkamis- ja küpsetamisfanatt, kes on terve elu nautinud hea söögi valmistamist ja nüüd tahab seda ka teistega jagada.
Oled lisanud selle oma soovinimekirja

Tere tulemast joogikultuuri lehele!

Kinnitan, et olen vähemalt 18 aastane.

JAH

Sait kasutab küpsiseid, et jälgida teie seadeid ja statistikat. Loe edasi