Šokolaadivaht kookoskoorega

On inimesi, kelle jaoks ei ole kunagi liiga palju šokolaadi ja siis selliseid, kes piirduvad pigem mõne tükikesega.
4 IN
30-45 MIN
Magustoit
Magustoit
Taimne toit
Taimne toit
Lisa nimekirja
200 g tumedat kvaliteetset šokolaadi (60-70% kakaosisaldusega)
400 ml purk kreemjat kookospiima
1 sl naturaalset roosuhkrut
poole apelsini riivitud koor
peotäis röstitud kookoslaaste
1 apelsin
1. Hoia kookoskoorepurki enne tarvitamist külmikus, siis vahustub see paremini.
2. Alustuseks haki šokolaad ja sulata see vesivannil. Selleks aseta kauss šokolaadi, suhkru ja riivitud apeslinikoorega keeva veega poti kohale, nii et kausi põhi vett ei puutuks ja šokolaad sulaks kuuma auru toimel. Sega kuni mass on ühtlane ja jäta siis koore vahustamise ajaks jahtuma.
3. Kookoskoorepurgi avamiseks pööra nüüd purk tagurpidi ja ava altpoolt - nii saad põhja eraldunud vedeliku kergemini kätte. Vala see ära või kasuta mõne muu sobiva toidu valmistamise juures.
4. Vahusta koor mikseriga u viie minuti jooksul, kuni tekib vahukoorelaadne mass. Kui koor ei ole päris külm ja vahustub halvemini, siis ei ole tarvis sellest heituda, kuna šokolaad tahendab hiljem külmkapis ka selle, kuid lõpptulemus jääb ehk lihtsalt pisut vähem õhuline.
5. Vala nüüd vahustatud koore sekka sulašokolaad ja vahusta veel pisut, kuni kõik on kenasti segunenud.
6. Vala magustoit magustoidupokaalidesse või klaasidesse ja aseta paariks tunniks külmikusse tahenema.
7. Rösti kookoslaaste kergelt pannil, viiluta apelsin ja serveeri tahenenud šokolaadivahul.
Retsept: Britt Paju
Britt Paju peab toidublogi noad-kahvlid ja on mitmete retseptiraamatute autor ja kaasautor.
Oled lisanud selle oma soovinimekirja

Tere tulemast joogikultuuri lehele!

Kinnitan, et olen vähemalt 18 aastane.

JAH

Sait kasutab küpsiseid, et jälgida teie seadeid ja statistikat. Loe edasi