Sõstra-beseekook

Britt Paju blogist: "Kuigi olin kahtlustav, polnud ma ometi säärast üllitist varem näinud - ühtaegu kerge ja õhuline, kuid kindlalt koos püsiv rubiinpunaste täppidega plaaditäis nägi minu jaoks välja nagu ilmaime."
8+ IN
45-60 MIN
Magustoit
Magustoit
Marjad
Marjad
Lisa nimekirja
150 g võid, toatemperatuuril
100 g suhkrut
5 munakollast
1 dl hapukoort
220 g jahu
3 sl kartulitärklist
1 tl küpsetuspulbrit
Kate
5 munavalget
500 g punaseid sõstraid
200 g suhkrut
1. Vahusta või suhkruga, lisa munad, hapukoor ja omavahel kokku segatud jahu, küpsetuspulber ja tärklis.
2. Tee käed kraani all märjaks ja aja tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil laiali. Küpseta 180 kraadi juures u 15 minutit, kuni koogipõhi hakkab jumet võtma.
3. Kuni kook küpseb, vahusta munavalged ja lisa järk-järgult suhkur, kuni vaht on tihke ja läikiv.
4. Sega sõstrad ettevaatlikult munavahuga ja aja see eelküpsetatatud ahjuplaadil ühtlaselt laiali.
5. Aseta küpsetusplaat jälle ahju ja keera teperatuur 150 kraadi peale. Küpseta kooki u 20-25 minutit, kuni besee on pealt kenasti krõbe ja pisut värvi muutnud.
6. Lase koogil jahtuda ja serveeri - näiteks koos jäätisepalliga.
Retsept: Britt Paju
Britt Paju peab toidublogi noad-kahvlid ja on mitmete retseptiraamatute autor ja kaasautor.
Oled lisanud selle oma soovinimekirja

Tere tulemast joogikultuuri lehele!

Kinnitan, et olen vähemalt 18 aastane.

JAH