Sprotipasta kapparite ja päikesekuivatatud tomatitega

Sprotipasta valmistamine võtab aega umbes-täpselt 10 minutit, kuid see kodune kiirtoit nõuab sööjatelt mõistagi sooje tundeid kala ning eriti sprottide vastu

Koostisosad

  • 200 g fettuccine pastat või spagette

  • 160 g sprotte õlis (üks keskmine karbitäis)

  • 2 küülauguküünt, viilutatud

  • 1 sl kappareid

  • u 6 päikesekuivatatud tomatit, kergelt hakitud

  • sorts sidrunimahla

  • näpuotsaga tšillihelbeid

  • paar sl hakitud värsket peterselli

  • meresoola, musta pipart

Valmistamine

    1. Keeda pasta soolaga maitsestatud vees poolpehmeks vastavalt pakendi juhistele.

    2. Kuumuta pannil sorts õli sprotikarbist, lisa viilutatud küüslauk, tšilli, kapparid ja tomatid ning kuumuta nõrgemat sorti keskmisel kuumusel minuti jagu. Küüslauk ei tohiks oma värvi muuta, muidu võib see kibedaks muutuda.

    3. Kurna sprotid ja haki need kergelt kas kahvli või noaga ning vala pannile teiste sekka.

    4. Kurna pasta, vala pannile, sega ja pigista sekka sorts sidrunimahla ning puista peale hakitud petersell. Maitsesta soola-pipraga.


Toggle Nav