Suhkrusoolatud lõhe Pekka Terävä moodi

"Värsked ja mineraaliküllased prantsuse Laroche’ veinid on minu lemmikud kalatoitude juurde." Tutvuge peakokk Pekka Terävä retseptiga!
1 IN
+ 60 MIN
Kala Mereannid
Kala Mereannid
Lisa nimekirja
100 g lõhet
50 g suhkrut
50 g soola
1 dl koort
1 tl mädarõigast
1 lillkapsas
MAJONEES
1 kimp tilli
1 tk munakollane
Dijoni sinepit
soola
1 dl rapsiõli
1. Pange lõhefilee suhkru ja soola segusse ning laske 6 tundi külmikus seista. Eemaldage sool ja suhkur majapidamispaberi abil ja lõigake kalast õhukesed viilud. Hoidke nahk alles.
2. Riivige mädarõigas koore hulka ja kloppige vahuks, maitsestage soolaga.
3. Lõigake lillkapsaõisikust õhukesi viile ja maitsestage soolaga.
4. Valmistage majonees: blanšeerige kiiresti till ja pange jää sisse jahtuma. Purustage till mikseris. Segage juurde munakollane, sinep ja sool. Segage kõik ühtlaseks ja lisage kloppides peene nirena õli. Kontrollige maitset.
5. Nõuanne! Võite kasutada ka lõhenahka: puhastage nahk hoolikalt ja kuivatage koos soolaga 6 tundi. Pühkige sool maha ja pange nahk 70-kraadisesse ahju umbes 10 tunniks kuivama. Nii saate nahast mõnusa krõbeda lisandi.
6. Komplekteerige portsjon taldrikule oma soovi kohaselt. Serveerige.
Retsept: Peakokk Pekka Terävä, OLO ja EMO restoranid Helsingi
Oled lisanud selle oma soovinimekirja

Tere tulemast joogikultuuri lehele!

Kinnitan, et olen vähemalt 18 aastane.

JAH

Sait kasutab küpsiseid, et jälgida teie seadeid ja statistikat. Loe edasi