Tsitruse-beseekook

Kook on kindlasti proovimist väärt ja Pühadelauale sobib see aga kohe päris kindlasti!
Põhi
250 g jahu
4 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
100 g võid
4 sl külma vett
1 munakollane
näpuotsaga soola
Täidis
1 greip
3 laimi
1 laimi koor
5 munakollast
400 g kondenspiima
Besee
6 munavalget
200 g suhkrut
sorts laimimahla
1. Surista põhja valmistamiseks ette nähtud komponendid köögikombainis ühtlaseks ja siidiseks tainaks või tee seda käsitsi. Mässi tainapall toidukilesse ja aseta vähemalt 30 minutiks külmkappi tahenema.
2. Seejärel rulli tainas jahusel tööpinnal lahti ja säti lahtikäiva põhjaga vormi (kasutasin 25 cm läbimõõduga vormi, kuid tainast jagub ka pisut suurema vormi jaoks). Torka tainapõhi kahvliga auguliseks, et see kenasti läbi küpseks ja kata alustuseks küpsetuspaberi ja kas keraamiliste küpsetusubade või kapis leiduvate kuivatatud ubade, riisi, tangu vms-ga. Küpseta 180 kraadi juures 15 minutit, seejärel eemalda kate ja küpseta veel ca 10 minutit, kuni põhi on kena, kuldpruun ja läbi küpsenud.
3. Täidise jaoks pigista greibist ja laimidest välja mahl, riivi ühelt laimilt koor (kui sul pole spetsiaalset tsitruseriivi, siis ole ettevaatlik koore valge osaga - see võib jätta täidisele pisut kibeda maitse). Vispelda koostisained kokku ja vala koogipõhjale.
4. Küpseta 160 kraadi juures 20 minutit. Lase pisut jahtuda.
5. Beseekatte valmistamiseks vahusta toasoojad munavalged pehmete tippudega vahuks ja asu järk-järgult suhkrut lisama. Vahusta korralikult, kuni segu on ühtlane ja läikiv - selleks võib kuluda ca 10 minutit. Lisa sidrunimahl ja sega läbi.
6. Kata kook ettevaatlikult beseega, alustades äärtest. "Kinnita" besee tainaäärisele ja ehita sealt edasi ringikujuliselt, kuni terve pind on beseega kaetud.
7. Küpseta 160 kraadi juures veel ca 20 minutit, kuni besee on pealt kena beežika olemisega. Lase koogil kindlasti enne sööma asumist jahutuda.
toidulogija
Retsept: Britt Paju
Britt Paju peab toidublogi noad-kahvlid ja on mitmete retseptiraamatute autor ja kaasautor.
Oled lisanud selle oma soovinimekirja

Tere tulemast joogikultuuri lehele!

Kinnitan, et olen vähemalt 18 aastane.

JAH

Sait kasutab küpsiseid, et jälgida teie seadeid ja statistikat. Loe edasi