Ürtidega marineeritud talle välisfilee lehtkapsapestoga

Koostisosad

  • 4 talle välisfileed

Marinaad :

Koostisosad

  • 4 sl oliiviõli

  • 3 küüslauguküünt

  • 1 dl lehtpeterselli

  • 2 sl tüümiani

Maapirnihautis:

Koostisosad

  • 500 g maapirni

  • 300 g jahust kartulit

  • paar oksa tüümiani

  • 1 küüslauguküüs

  • 50g võid

  • 2 dl koort

  • 1 dl vett

  • 2 spl riivitud parmesani

  • 2 tl sidrunikoort

  • 3 tüümiani oksa

  • näputäis soola

Lehtkapsapesto:

Koostisosad

  • 80 g mandleid või india pähkleid

  • 1 küüslauguküüs

  • 100 g lehtkapsast (ilma varteta)

  • 1 dl parmesani juustu, riivituna

  • 1 dl oliiviõli

Lehtkapsa sipsid:

Koostisosad

  • 100 g lehtkapsast

  • Oliiviõli

  • Soola

Valmistamine

    1. Lõikuge ürdid ja küüslauk terava noaga peenikeseks ja segage õliga. Kallake marinaad kotti ja lisage juurde talle välisfilee. Suruge kotist õhk välja ja sulgege kott tihedalt. Laske üle öö või minimaalselt 3 tundi marineeruda.

    2. Koorige ja tükeldage maapirnid ja kartulid. Sulatage pannil või ja lisage tüümian, küüslauguküüs ning tükeldatud maapirn ja kartulid. Küpsetage pisut ja vähendage kuumust. Lisage pool koorest ja 1 dl vett ning pange kaas peale.

    3. Laske juurviljadel madalal kuumusel pehmeks haududa. Lisage ülejäänud koor, sidrunikoor ja riivitud parmesan. Püreestage saumiksriga. Maitsestage soola ja pipraga.

    4. Võtke liha aegsasti enne küpsetamist toatemperatuurile. Pühkige üleliigne marinaad maha ja maitsestage soola ja pipraga. Küpsetage fileed restil või pannil nii, et see omandaks värvi. Pange liha 8–10 minutiks või kuni sisetemperatuur jõuab 50–55 kraadini ahju 160 kraadi juurde.

    5. Tõstke liha ahjust välja ja laske fooliumi all hetkeks tõmmata. Viilutage filee. Serveerige hautatud maapirni, lehtkapsapesto ja lehtkapsa krõpsudega.

    6. Lehtkapsapesto 1 Röstige mandlid kuival pannil kuldpruuniks ja laske jahtuda.

    7. 2 Peenestage mandlid ja lehtkapsas köögikombainis või saumiksri abil. Lisage peenikese nirena õli ja pisut vett, kui see on vajalik. Viimaks segage juurde riivitud parmesan. Maitsestage soola ja pipraga.

    8. Lehtsalati krõpsud 1 Pange ahi 160 kraadi juurde sooja.

    9. Peske lehtkapsas ja kuivatage hoolikalt (niiskena ei lähe lehed ahjus krõbedaks).

    10. Eemaldage leheroots. Rebige kapsast u 3 cm pikkused tükid. Pange tükid kaussi, kallake peale oliiviõli. Segage käsitsi läbi, kuni kõik tükid õlist läigivad.

    11. Asetage lehtkapsatükid ahjuplaadile küpsetuspaberile. Küpsetage ahjus u 15 minutit, poole aja möödudes pöörake lehed ringi. Kontrollige krõpse, et need liigselt ei pruunistuks. Maitsestage soolaga.


  1. Nederburg Winemasters Reserve Edelrood
    Nederburg Winemasters Reserve Edelrood
    Pehme punane vein sobib suurepäraselt punasest lihast ja ulukitest valmistatud pajaroogade kõrvale.
    6,99 €
Toggle Nav