Vähisupp saareleivalaastudega

Aki Wahlman: "Tööstuslikult valmistatud vähipuljong ei ole võrreldav ise tehtuga, millest saab valmistada aroomiküllaseid suppe."
4 IN
15-30 MIN
Kala Mereannid
Kala Mereannid
Supid
Supid
Lisa nimekirja
VÄHID JA VÄHILEEM
20 keedetud vähki
pisut võid
1 šalottsibul
vähikoored
pool tšillikauna
1 tüümianioks
6 dl vett
tillivarsi
1 suhkrutükk
VÄHISUPP
3 sl võid
2 sl nisujahu
6 dl vähipuljongit
2 dl koort
1 sl kuiva La Ina Fino šerrit
pisut Cayenne’i pipart
vajadusel soola
tilli
vähi sõra- ja sabaliha
1. Koorige vähid ja hoidke nende sõra- ja sabaliha supi jaoks. Kasutage koored ja jalad puljongi tarbeks.
2. Hakkige šalottsibul ja kuumutage võis.
3. Mõõtke puljongiained potti ja keetke pool tundi. Kurnake leem.
4. Sulatage potis või ja lisage jahu. Laske või ja jahu segu kuumaks, kuid ärge pruunistage. Lisage potti puljong kogu aeg hästi segades. Seejärel lisage La Ina Fino šerri ja muud maitseained.
5. Lõpetuseks vahustage koor ja segage see ettevaatlikult supi hulka. Kontrollige soolasust ja muid maitseaineid.
6. Tõstke supp taldrikutele, lisage vähi saba- ja sõraliha ning till.
7. Kaunistuseks võib teha saareleivast väikeseid krutoone. Lõigake leivast õhukesed viilud ja kuivatage neid ahjus 150 kraadi juures 15 minutit. Murendage sõrmede vahel väiksemaid tükke supi pinnale.
Oled lisanud selle oma soovinimekirja

Tere tulemast joogikultuuri lehele!

Kinnitan, et olen vähemalt 18 aastane.

JAH

Sait kasutab küpsiseid, et jälgida teie seadeid ja statistikat. Loe edasi