Veise küljeliha avokaado-paprikasalsaga

Lõuna-Aafrika moodi maitsestatud grillitud veise küljeliha ja tšilliga avokaadosalsa on isuäratav kooslus Nederburgi punaveiniga. Tutvu toidukirjanik Louise Méruse retseptiga.
4 IN
+ 60 MIN
Veis
Veis
Lisa nimekirja
Veise küljeliha vürtsiseguga
800 g veise küljeliha
toiduõli liha määrimiseks
2 tl paprikapulbrit
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 tl jahvatatud ingverit
1 tl fariinsuhkrut
1,5 tl soola
0,5 sl tšillihelbeid
Avokaado-paprikasalsa
2 avokaadot
1 punane paprika
ühe laimi mahl
pool punast tšillit
1 sl oliiviõli
1 pott rukolat
soolahelbeid
musta pipart
1. Tõsta liha külmkapist välja umbes tund enne küpsetamist.
2. Sega vürtsisegu ained kokku. Määri liha üleni õliga ja hõõru vürtsisegu lihale. Lase marineeruda toatemperatuuril umbes 30 minutit.
3. Avokaado-paprikasalsa jaoks koori avokaado ja lõika kuubikuteks. Puhasta paprika seemnetest ja lõika kuubikuteks. Haki peenelt tšilli.
4. Sega salsa rukolasalatiga ja maitsesta laimimahla, oliiviõli, soola ja pipraga.
5. Grilli liha kuumal grillil mõlemalt poolt. Hea oleks kasutada digitaalset praetermomeetrit – liha sisetemperatuur peaks jõudma 54-56 kraadini.
6. Keera liha fooliumisse ja lase rahulikult tõmmata umbes 10 minutit. Seejärel viiluta liha ristikiudu õhukesteks viiludeks.
7. Paku praelõike koos rukolasalati, avokaado-paprikasalsa ja Nederburg Shiraz punaveiniga.
Louise Mérus
Retsept: Louise Mérus
Louise Mérus on Soome kokk, kes on elanud ja õppinud Kaplinnas Lõuna-Aafrikas. Tema erioskused on Aafrika traditsioonilised toidud ja vürtsid.
Oled lisanud selle oma soovinimekirja

Tere tulemast joogikultuuri lehele!

Kinnitan, et olen vähemalt 18 aastane.

JAH

Sait kasutab küpsiseid, et jälgida teie seadeid ja statistikat. Loe edasi