Veise küljeliha avokaado-paprikasalsaga
Lõuna-Aafrika moodi maitsestatud grillitud veise küljeliha ja tšilliga avokaadosalsa on isuäratav kooslus Nederburgi punaveiniga. Tutvu toidukirjanik Louise Méruse retseptiga.
Veise küljeliha vürtsiseguga
800 g veise küljeliha
toiduõli liha määrimiseks
2 tl paprikapulbrit
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 tl jahvatatud ingverit
1 tl fariinsuhkrut
1,5 tl soola
0,5 sl tšillihelbeid
Avokaado-paprikasalsa
2 avokaadot
1 punane paprika
ühe laimi mahl
pool punast tšillit
1 sl oliiviõli
1 pott rukolat
soolahelbeid
musta pipart
1. Tõsta liha külmkapist välja umbes tund enne küpsetamist.
2. Sega vürtsisegu ained kokku. Määri liha üleni õliga ja hõõru vürtsisegu lihale. Lase marineeruda toatemperatuuril umbes 30 minutit.
3. Avokaado-paprikasalsa jaoks koori avokaado ja lõika kuubikuteks. Puhasta paprika seemnetest ja lõika kuubikuteks. Haki peenelt tšilli.
4. Sega salsa rukolasalatiga ja maitsesta laimimahla, oliiviõli, soola ja pipraga.
5. Grilli liha kuumal grillil mõlemalt poolt. Hea oleks kasutada digitaalset praetermomeetrit – liha sisetemperatuur peaks jõudma 54-56 kraadini.
6. Keera liha fooliumisse ja lase rahulikult tõmmata umbes 10 minutit. Seejärel viiluta liha ristikiudu õhukesteks viiludeks.
7. Paku praelõike koos rukolasalati, avokaado-paprikasalsa ja Nederburg Shiraz punaveiniga.

Retsept: Louise Mérus
Louise Mérus on Soome kokk, kes on elanud ja õppinud Kaplinnas Lõuna-Aafrikas. Tema erioskused on Aafrika traditsioonilised toidud ja vürtsid.
Louise Mérus on Soome kokk, kes on elanud ja õppinud Kaplinnas Lõuna-Aafrikas. Tema erioskused on Aafrika traditsioonilised toidud ja vürtsid.