Veise küljeliha avokaado-paprikasalsaga

Lõuna-Aafrika moodi maitsestatud grillitud veise küljeliha ja tšilliga avokaadosalsa on isuäratav kooslus punase veiniga. Tutvu toidukirjanik Louise Méruse retseptiga.

Veise küljeliha vürtsiseguga

Koostisosad

  • 800 g veise küljeliha

  • toiduõli liha määrimiseks

  • 2 tl paprikapulbrit

  • 1 tl jahvatatud vürtsköömneid

  • 1 tl jahvatatud ingverit

  • 1 tl fariinsuhkrut

  • 1,5 tl soola

  • 0,5 sl tšillihelbeid

Avokaado-paprikasalsa

Koostisosad

  • 2 avokaadot

  • 1 punane paprika

  • ühe laimi mahl

  • pool punast tšillit

  • 1 sl oliiviõli

  • 1 pott rukolat

  • soolahelbeid

  • musta pipart

Valmistamine

    1. Tõsta liha külmkapist välja umbes tund enne küpsetamist.

    2. Sega vürtsisegu ained kokku. Määri liha üleni õliga ja hõõru vürtsisegu lihale. Lase marineeruda toatemperatuuril umbes 30 minutit.

    3. Avokaado-paprikasalsa jaoks koori avokaado ja lõika kuubikuteks. Puhasta paprika seemnetest ja lõika kuubikuteks. Haki peenelt tšilli.

    4. Sega salsa rukolasalatiga ja maitsesta laimimahla, oliiviõli, soola ja pipraga.

    5. Grilli liha kuumal grillil mõlemalt poolt. Hea oleks kasutada digitaalset praetermomeetrit – liha sisetemperatuur peaks jõudma 54-56 kraadini.

    6. Keera liha fooliumisse ja lase rahulikult tõmmata umbes 10 minutit. Seejärel viiluta liha ristikiudu õhukesteks viiludeks.

    7. Paku praelõike koos rukolasalati, avokaado-paprikasalsa ja Nederburg Shiraz punaveiniga.


  1. joogikultuur/Chill-Out-Shiraz-BIB-3l
    Chill Out Shiraz
    California Shiraz viinamarjadest vein on külluslik ja marjane vein, mis sobib igasse aastaaega.
    19,99 €
  2. joogikultuur/Two-Oceans-Shiraz-3L-Joogikultuur
    Two Oceans Shiraz BIB
    Lõuna-Aafrikast pärinevad Two Oceans veinid on saanud oma nime kahe ookeani järgi – India ja Atlandi. India ookeani soe ja Atlandi külm hoovus kohtuvad ja loovad unikaalse kliima, mis on väga sobilik värskete ja puuviljaste veinide valmistamiseks.
    12,99 €
Toggle Nav