Veise sisefilee kitsejuustuga ja pähkli-datlisalat

Serveerige sisefileelõik soojendatud kitsejuustuga.
4 IN
15-30 MIN
Veis
Veis
Juust
Juust
Lisa nimekirja
600 g veise sisefileed
0,5 dl palsamiveiniäädikat
1 dl punast veini
50 g võid
80 g kitsejuustu
PÄHKLI-DATLISALAT
50 g pähklisegu oma maitse järgi
100 g datleid
200 g salatisegu
pähkliõli ja punaveiniäädikat kastmeks
1. Võtke liha toatemperatuurile 1–2 tundi enne küpsetamist. Vormige sisefileest ühtlased tükid või ostke liha poest valmislõigatud kujul.
2. Küpsetage liha paksupõhjalisel pannil (nt malmpannil), kuni see on soovitud küpsusastmel. Maitsestage liha musta pipra ja soolaga ning tõstke taldrikule rahunema.
3. Pange pannile palsamiäädikat ja punast veini, laske keema tõusta ja lisage hulka või. Segage ühtlaseks. Lisage kaste taldrikule lihalõikude peale.
4. Lõigake kitsejuust u 1 cm paksusteks viiludeks ja pange igale viilule õhuke võikiht. Küpsetage viile kuumal pannil u 15 sekundit võiga poolelt, kuni pind omandab kauni värvi. Pange juustuviil iga lihalõigu peale.
5. Segage omavahel salati komponendid ning maitsestage õli ja äädikaga.
6. Biifsteegi vajaliku küpsusastme saavutamine: toores e raw - sisetemperatuur on 48 kraadi. Küpsetage liha mõlemalt poolt vaid u 1–2 minutit. Liha küpsust saab kontrollida sõrmega: tooreks jäetav liha tundub pehme. Poolküps, medium ehk rosee - seest punaka biifsteegi sisetemperatuur on 54–56 kraadi. Pöörake liha ringi, kui selle pinnale ilmuvad esimesed vedelikupiisad. See võtab aega 2–3 minutit ühe poole kohta. Küps e well done - sisetemperatuur on 64–68 kraadi. Sellisel juhul tuleb liha pöörata, kui pind on juba täiesti lihavedelikuga kaetud. Küpsetamisaeg 4–5 minutit ühe poole kohta.
Nõuanne! Valige liha juurde tanniinine ja täidlane punane vein, mis on valmistatud nt Cabernet Sauvignoni või Tempranillo viinamarjadest.
Oled lisanud selle oma soovinimekirja

Tere tulemast joogikultuuri lehele!

Kinnitan, et olen vähemalt 18 aastane.

JAH