Veisegyros kartulite, tzatziki ja salatiga

Street Gastro Pertti Kallioineni veiseliha juurde sobib Chill Out Smooth & Soft Cabernet Sauvignon.
4 IN
+ 60 MIN
Veis
Veis
Lisa nimekirja
400 g veise marmorfileed
soola
TZATZIKI
1 kurk
1 tl soola
2 tl purustatud küüslauku
500 g kreeka jogurtit
1 sidruni mahl
1 spl oliiviõli
LIDANDID
küpsetatud varajased kartulid
lehtsalatit
tomatit
magusat sibulat
oliiviõli
1. Riivige kurk jämedama riiviga ja raputage peale pisut soola, et vedelik kiiremini eralduks. Laske mõned minutid seista.
2. Pressige üleliigne vedelik kurkidest välja ja segage juurde jogurt, sidrunimahl ja küüslauk. Lõpetuseks segage juurde oliiviõli. Laske tzatzikil veel vähemalt 30 minutit tõmmata, soovitavalt öö läbi.
3. Lõigake marmorfilee 1 cm paksudeks viiludeks. Küpsetage liha grillil kaks minutit neli korda pöörates. Maitsestage soolaga grillimise ajal.
4. Serveerige veisegyros küpsetatud kartulite, köögiviljade ja tzatzikiga. Viimistlemiseks kasutage Kreeta oliiviõli.
Oled lisanud selle oma soovinimekirja

Tere tulemast joogikultuuri lehele!

Kinnitan, et olen vähemalt 18 aastane.

JAH