Veisegyros kartulite, tzatziki ja salatiga

Street Gastro Pertti Kallioineni veiseliha juurde sobib hästi Cabernet Sauvignon.

Koostisosad

  • 400 g veise marmorfileed

  • soola

  • TZATZIKI

  • 1 kurk

  • 1 tl soola

  • 2 tl purustatud küüslauku

  • 500 g kreeka jogurtit

  • 1 sidruni mahl

  • 1 spl oliiviõli

  • LIDANDID

  • küpsetatud varajased kartulid

  • lehtsalatit

  • tomatit

  • magusat sibulat

  • oliiviõli

Valmistamine

    1. Riivige kurk jämedama riiviga ja raputage peale pisut soola, et vedelik kiiremini eralduks. Laske mõned minutid seista.

    2. Pressige üleliigne vedelik kurkidest välja ja segage juurde jogurt, sidrunimahl ja küüslauk. Lõpetuseks segage juurde oliiviõli. Laske tzatzikil veel vähemalt 30 minutit tõmmata, soovitavalt öö läbi.

    3. Lõigake marmorfilee 1 cm paksudeks viiludeks. Küpsetage liha grillil kaks minutit neli korda pöörates. Maitsestage soolaga grillimise ajal.

    4. Serveerige veisegyros küpsetatud kartulite, köögiviljade ja tzatzikiga. Viimistlemiseks kasutage Kreeta oliiviõli.


Toggle Nav