Veisepõsed punaveinikastmes

Veisepõsk on suus sulav pehme liha, mida lihtsalt peab proovima!

Koostisosad

  • 1,2kg veisepõski

  • 25 gr oliiviõli

  • 25 gr või

  • 2 suuremat sibulat

  • 2-3 küüslauguküünt

  • 2 suuremat porgandit

  • 2 vart sellerit

  • 1,5 tšillit

  • 2-3 värske rosmariini oksa

  • 3-4 värske tüümiani oksa

  • 2-3 loorberilehte

  • 200 ml köögiviljapuljong

  • 300-400 gr Poggio Maru Primitivo punane vein

  • Kivisool

  • Must pipar

  • Peale hakitud peterselli

Valmistamine

    1. Kuivata veisepõsed köögipaberiga ning maitsesta soola/pipraga.

    2. Kuumuta pott kõrgel kuumusel ning rösti mõlemalt poolt veisepõsed läbi. Eemalda pannilt.

    3. Lisa potti või, sibulad, porgandid ning seller. Kui on kergelt söestunud, keera ja prae teiselt poolt, korda protsessi kuni kõik köögiviljad on röstitud.

    4. Lisa küüslauk, tšilli, rosmariin ja tüümian ning sega läbi. Hauta 1-2 minutit kaane all.

    5. Lisa punavein, puljong ning loorberilehed, maitsesta veel soola/pipraga.

    6. Lisa kaste ja veisepõsed ahjupotti, aseta kaas peale ning tõsta 140°C ahju vähemalt 3-4h.

    7. Serveeri meelepäraselt!

    NB! Mida väiksemad on veisepõsed, seda kiiremini valmivad, kuid võivad ka 6h ahjus olla, seda rohkem maitset!


Toggle Nav