Viigimarja-jogurtikook

Kook, mille valmistamine konti ei murra ja kus peaosa jääb viigimarjadele ja jogurtile ning jahu praktiliselt puudub. Suhkru asemel kasutas autor Britt Paju aga vahtrasiirupit
8+ IN
Magustoit
Magustoit
Marjad
Marjad
Lisa nimekirja
4 toasooja muna
1 dl vahtrasiirupit
3 kuhjaga sl riisijahu
370 g Kreeka jogurtit
vanilliekstrakti või -suhkrut
1 tl riivitud apelsinikoort ja sorts apelsinimahla
4-6 viigimarja, poolitatud
tuhksuhkrut ja/või sorts vahtrasiirupit
1. Eralda munakollased munavalgetest.
2. Klopi munakollased vahtrasiirupiga ning lisa jogurt, maitseained ja jahu. Vahusta munavalged ja sega etteevaatlikult tainasegusse.
3. Määri 25-28 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm rasvainega ja vala tainas sisse. Peale jaga viigimarjapoolikud.
4. Küpseta 180-kraadises ahjus u 40-50 minutit. Kook kerkib ahjus tublisti, aga vajub hiljem pisut kokku.
5. Lase koogil vormis jahtuda ja serveerimisel puista tuhkruhkrut või tõsta mõni supilusikatäis vahtrasiirupit peale.
Retsept: Britt Paju
Britt Paju peab toidublogi noad-kahvlid ja on mitmete retseptiraamatute autor ja kaasautor.
Oled lisanud selle oma soovinimekirja

Tere tulemast joogikultuuri lehele!

Kinnitan, et olen vähemalt 18 aastane.

JAH

Sait kasutab küpsiseid, et jälgida teie seadeid ja statistikat. Loe edasi