Viigimarja-jogurtikook

Kook, mille valmistamine konti ei murra ja kus peaosa jääb viigimarjadele ja jogurtile ning jahu praktiliselt puudub. Suhkru asemel kasutas autor Britt Paju aga vahtrasiirupit
8+ IN
Magustoit
Magustoit
Marjad
Marjad
Lisa nimekirja
4 toasooja muna
1 dl vahtrasiirupit
3 kuhjaga sl riisijahu
370 g Kreeka jogurtit
vanilliekstrakti või -suhkrut
1 tl riivitud apelsinikoort ja sorts apelsinimahla
4-6 viigimarja, poolitatud
tuhksuhkrut ja/või sorts vahtrasiirupit
1. Eralda munakollased munavalgetest.
2. Klopi munakollased vahtrasiirupiga ning lisa jogurt, maitseained ja jahu. Vahusta munavalged ja sega etteevaatlikult tainasegusse.
3. Määri 25-28 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm rasvainega ja vala tainas sisse. Peale jaga viigimarjapoolikud.
4. Küpseta 180-kraadises ahjus u 40-50 minutit. Kook kerkib ahjus tublisti, aga vajub hiljem pisut kokku.
5. Lase koogil vormis jahtuda ja serveerimisel puista tuhkruhkrut või tõsta mõni supilusikatäis vahtrasiirupit peale.
Retsept: Britt Paju
Britt Paju peab toidublogi noad-kahvlid ja on mitmete retseptiraamatute autor ja kaasautor.
Oled lisanud selle oma soovinimekirja

Tere tulemast joogikultuuri lehele!

Kinnitan, et olen vähemalt 18 aastane.

JAH