Wellingtoni biifsteek põdra välisfileest

Wellingtoni pirukas on maailma lihatoitude klassika. Selle liharoa juurde ei ole vaja serveerida kartulit, sest seda asendab tainas.
30-45 MIN
Uluk
Uluk
Lisa nimekirja
4 tk u 140 g kaaluvaid põdra välisfilee tükke
2 lehttaigna lehte
võid küpsetamiseks
soola ja purustatud musta pipart
8 suuremat värsket šampinjoni
2 šalottsibulat
1. Võtke lihalõigud toatemperatuurile umbes tund enne valmistamist. Suruge neid pisut ja vormige käega võrdse suurusega tükid. Lisage soola ja pipart.
2. Pruunistage liha kuumal pannil rohkes võid mõlemalt poolt 1,5 min. Jahutage kohe külmkapis.
3. Viilutage šampinjonid ja sibul ning hautage neid u 5 minutit pannil. Maitsestage soolaga.
4. Lõigake lehttainas pooleks nii, et saate neli tükki. Rullige tainatükid õhukeseks, lõigake iga tüki servast 2 riba kaunistuseks.
5. Pange lihalõik tainale, katke seentega, murdke tihedalt kokku ja liitke ühenduskohad veega. Tõstke tainas liha, ühenduskoht allpool, küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kaunistage tainaribadega ja määrige kanamunaga. Võite liha sellisel moel ette valmis teha ja hoida kuni lõpliku küpsetamiseni külmkapis.
6. Küpsetage liha tainas 250-kraadises ahjus u 12 minutit ahju alumises osas. Serveerige liha juurde aedvilju, nt brokolit, rohelisi ube jms.
Oled lisanud selle oma soovinimekirja

Tere tulemast joogikultuuri lehele!

Kinnitan, et olen vähemalt 18 aastane.

JAH

Sait kasutab küpsiseid, et jälgida teie seadeid ja statistikat. Loe edasi