Roheline salat peidetud kinoaga

Sisaldab rohkelt klorofülli, taimseid kasulikke rasvu ja kinoa puhul on tegu sellise teraviljaga, kus taimsed valgud-tärklised kenasti tasakaalus.

Koostisosad

  • 1 dl kinoad

  • 2 dl vett

  • soola

  • punt rohelist lehtsalatit

  • paar peotäit spinatilehti

  • värsket kurki

  • 1 küps avokaado

  • paar peotäit mungoa idusid

  • külmpressitud rapsi- või oliiviõli

  • sidrunimahla

Valmistamine

    1. Loputa kinoa korralikult läbi ja lase soolaga maitsestatud vees keema. Keeda paar minutit ja seejärel keera tuli maha ning hoia kaanega kaetult u 10 minutit, kuni vedelik on kadunud ja kinoa kergelt krõmps, aga siiski pehme. Sega läbi ja jahuta.

    2. Lao taldrikutele salatilehed ja spinat. Viska sekka jahtunud kinoa, peale tükeldatud avokaado ja kurk ning ohtralt idusid.

    3. Piserda salatile õli ja sidrunimahla ning näpuotsaga soola ka peale ja valmis ongi.


Toggle Nav