Rooibosiga maitsestatud tallekoot ja pähklipolenta

Maitsvat ja tervislikku rooibositeed saab kasutada ka toiduvalmistamisel. Polenta on heaks vahelduseks tavapärasele kartulile.

TALLEKOOT

Koostisosad

  • 4 tallekooti

  • 1/2 dl nisujahu

  • 2 sl oliiviõli

  • 2 sibulat, hakitult

  • 3 küüslauguküünt, purustatud

  • 2 sl rosmariini, hakitult

  • 1 suur tomat, kuubikutena

  • 4 dl kanget rooibositeed

  • 2 sl köögiviljapuljongit

  • 2 sl mett

  • 2 dl Two Oceans Shiraz veini

PÄHKLIPOLENTA

Koostisosad

  • 1 sibul kuubikutena

  • 1 tomat kuubikutena

  • 1 sl oliiviõli

  • 4 dl vett

  • 4 dl köögiviljapuljongit

  • 1 tl soola

  • 125 g polentat

  • 1/2 dl piima

  • 1/2 dl parmesani

  • 1 dl soolapähkleid

Valmistamine

    1. Soojenda ahi 160 kraadini.

    2. Eemalda tallekootidelt terava noaga kelmed.

    3. Paneeri koote soola ja pipraga maitsestatud nisujahus, pruunista pannil õlis ja tõsta kõrvale.

    4. Kuumuta potis õli ning prae selles sibulat ja küüslauku, lisa rosmariin ning tomat ja lase pisut küpseda.

    5. Aseta peale koodid ning lisa puljong, rooibositee, mesi ja punane vein.

    6. Pane kaas peale ja pane ahju umbes 2,5–4 tunniks hauduma.

    7. Võta koodid potist välja, kurna leem ja keeda kokku. Pane koodid tagasi leeme sisse. Serveeri soolapähklipolentaga.

    8. Soolapähklipolenta jaoks kuumuta potis õli ja pane sellese küpsema sibulad.

    9. Lisa vesi ja köögiviljapuljong ning lase keema tõusta. Pikenda polentat kogu aeg segades.

    10. Hauta keskmisel kuumusel u 10 minutit vahepeal segades. Seejärel lisa tomat ja piim ning sega veel mõni hetk. Viimaks lisa soolapähklid.


  1. joogikultuur/Two-Oceans-Shiraz-3L-Joogikultuur
    Two Oceans Shiraz BIB
    Lõuna-Aafrikast pärinevad Two Oceans veinid on saanud oma nime kahe ookeani järgi – India ja Atlandi. India ookeani soe ja Atlandi külm hoovus kohtuvad ja loovad unikaalse kliima, mis on väga sobilik värskete ja puuviljaste veinide valmistamiseks.
    12,99 €
Toggle Nav