Rooibosiga maitsestatud tallekoot ja pähklipolenta
TALLEKOOT
Koostisosad
4 tallekooti
1/2 dl nisujahu
2 sl oliiviõli
2 sibulat, hakitult
3 küüslauguküünt, purustatud
2 sl rosmariini, hakitult
1 suur tomat, kuubikutena
4 dl kanget rooibositeed
2 sl köögiviljapuljongit
2 sl mett
2 dl Two Oceans Shiraz veini
PÄHKLIPOLENTA
Koostisosad
1 sibul kuubikutena
1 tomat kuubikutena
1 sl oliiviõli
4 dl vett
4 dl köögiviljapuljongit
1 tl soola
125 g polentat
1/2 dl piima
1/2 dl parmesani
1 dl soolapähkleid
Valmistamine
Soojenda ahi 160 kraadini.
Eemalda tallekootidelt terava noaga kelmed.
Paneeri koote soola ja pipraga maitsestatud nisujahus, pruunista pannil õlis ja tõsta kõrvale.
Kuumuta potis õli ning prae selles sibulat ja küüslauku, lisa rosmariin ning tomat ja lase pisut küpseda.
Aseta peale koodid ning lisa puljong, rooibositee, mesi ja punane vein.
Pane kaas peale ja pane ahju umbes 2,5–4 tunniks hauduma.
Võta koodid potist välja, kurna leem ja keeda kokku. Pane koodid tagasi leeme sisse. Serveeri soolapähklipolentaga.
Soolapähklipolenta jaoks kuumuta potis õli ja pane sellese küpsema sibulad.
Lisa vesi ja köögiviljapuljong ning lase keema tõusta. Pikenda polentat kogu aeg segades.
Hauta keskmisel kuumusel u 10 minutit vahepeal segades. Seejärel lisa tomat ja piim ning sega veel mõni hetk. Viimaks lisa soolapähklid.