Roosa pärliveini tarretis maasikate ja valge šokolaadi vahuga
Tarretis:
Koostisosad
4 dl Bodvár N°1 Pearly roosat pärliveini
4 lehte želatiini
200-300 g maasikaid
Soovi korral veidi suhkrut
Valmistamine
1. Tarretise valmistamiseks pane želatiinilehed külma vee sisse ca 5 minutiks.
2. Kuumuta ca 1 dl veini kastrulis (ära keeda) ja lahusta siis eelnevalt leotatud želatiinilehed kuuma pärliveini sees. Kontrolli, et želatiin oleks täielikult lahustunud. Kui kasutad suhkrut, lisa ka see nüüd ja sega, kuni suhkur on lahustunud. Kalla juurde ülejäänud vein ja sega kõik läbi.
3. Tükelda maasikad ja jaota magustoidupokaalide vahel. Kalla ettevaatlikult peale želatiiniga vein. Tõsta jahedasse tarretuma vähemalt paariks tunniks.
Valge šokolaadi vaht:
Koostisosad
1,5 dl 35%-list koort
100 g valget šokolaadi
1 tl vanillisuhkrut
Valmistamine
Valge šokolaadi vahu valmistamiseks kuumuta kastrulis koor keemiseni. Haki valge šokolaad ja tõsta kaussi.
Kalla kuum koor šokolaadile ja sega ühtlaseks massiks kuni šokolaad on täielikult sulanud. Sega juurde vanillisuhkur.
Jahuta kuni külmkapikülmani ning vahusta siis kohevaks vahuks. Pritsi või tõsta lusikate abil tarretisele. Kaunista värskete maasikatega.
Naudi koos parimatega ja miks mitte koos Bodvár N°1 Pearly Rose veiniga!
Retsepti autor: Tuuli Mathisen
Tuuli on toiduentusiast, toidublogija ja rohkem kui kümne kokaraamatu autor. Tuuli armastab puhtaid maitseid ja päris toitu ning loodab oma retseptidega inspireerida ja innustada kõiki, kes head ja maitsvat toitu hindavad.