Rosé Punch kannukokteil ehk bool!

Valmista seltskonnale suurem kannutäis alkoholivaba jooki. Nii täidab igaüks oma klaasi ise ning sina ei pea muretsema tühjade kokteiliklaaside täitmise pärast!

Koostisosad

  • 75 cl Blossa Glögg Rosé 0%

  • 75 cl ISH Sparkling Rosé 0%

  • 50 cl jõhvikamahl

  • 50 cl mullivesi

  • Ohtralt jääd

Valmistamine

    1. Vali booli valmistamiseks suurem anum - klaasist kauss, suurem kann või veiniküüler.

    2. Vala koostisosad anumasse, lisa jää ja sege läbi.

    3. Lisa kaunistuseks apelsiniviilud, külmutatud jõhvikad ja rosmariinioksad.

    4. Serveeri ja naudi!

Alkoholivaba bool

Alkoholivaba kannujoogi valmistamisel on kasutatud poolmagusa ja kergelt vürtsika maitsega alkoholivaba rosé glögi ning värske ja marjase stiiliga rosé vahuveini. Meeldivat hapukust lisab jõhvikamahl.

Mõned nipid booli valmistamiseks:

  • Lihtsaim viis on valmistada bool laia suuga klaaskaussi, millest külalised saavad ise jooki endale valada. Joogiklaasina võib kasutada näiteks väikeseid moosipurke ning kõrsi. Lisaks sobivad ka mahukamad veiniklaasid.

  • Tee jää varakult valmis

    Ideaalis võiks lisada boolile ühe suure jäätüki – nii sulab see aeglasemalt ning hoiab joogi temperatuuri jahedana pikemalt. Lisaks võid kasutada ka jäätunud marju. Jää valmistamisel võid lisada selle sisse näiteks söödavaid lilleõisi. Ka mahla, mida boolis kasutatakse, võib eelnevalt külmutada otse pakendis, nii väldid booli muutumist vesiseks jää sulades. Kui mahl on pakendis jäätunud, on selle ümbrist kerge maha koorida. Pakendis mahla jäätumiseks tuleks arvestada umbes ühe päevaga. Ideaalne alkoholi protsent boolis on 5-6%. Bool ei tohiks sisaldada liiga palju alkoholi.

  • Valmista bool vahetult enne serveerimist

    Kui sul on võimalik hoida booli kauss jahedas kohas, võid sinna eelnevalt panna kõik mitte-karboniseeritud koostisosad. Jää ning karboniseeritud koostisosad lisa vahetult enne serveerimist.

  • Kaunista stiilselt

    Joogi kaunistamisel ära unusta, et bool on jook, mitte puuviljasalat. Garneeringu lisamisel ära kasuta liigselt puuvilju. Väldi vilju, mille värv muutub või mis lagunevad kergesti.

  • Serveerimisel teavita külalisi, mida jook sisaldab

    Ära unusta koosviibimistel pakkuda ka alkoholivaba booli. Kindlasti tuleks hoolt kanda, et alkoholiga ja alkoholivaba bool eristuksid üksteisest nii lõhna, maitse kui ka värvuse poolest. Lisaks uuri eelnevalt, kas külalistel on allergiaid teatud koostisainete osas.


Toggle Nav