Röstitud muskaatkõrvits salveipestoga

Hõrk kooslus salveist ja magusamaitselisest kõrvitsast.

Röstitud kõrvits:

Koostisosad

  • 1 muskaatkõrvits, u 800 g

  • 4 küüslauguküünt , koorimata

  • sutsuke tšillihelbeid

  • veidi jahvatatud vürtsköömneid

  • 2-3 sl oliiviõli

  • soola

Valmistamine

    1. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Koori kõrvits, puhasta seemnetest ja lõika paari sentimeetri paksusteks lõikudeks. Tõsta ahjuplaadile.

    2. Pista nende vahele koorimata küüslauguküüned (hiljem küpsenuna saad neist sisu välja pigistada ja koos kõrvitsaga süüa).

    3. Lisa tšillihelbed, vürtsköömned, sool ning oliiviõli. Sega käte vahel, nii et kõik kõrvitsatükid oleksid õliga koos. Jälgi, et nad jääksid ühe kihina. Rösti kõrvitsatükke 190 kraadi juures u 40 minutit, kuni pehme ja kuldpruun.

Salveipesto ja krõbedad salveilehed:

Koostisosad

  • 30 g salveilehti (u 2 peotäit)

  • 1 küüslauguküüs

  • 25 g mandleid (21 tk)

  • 170 ml õli (segu extra virgin oliiviõlist ja tavalisest rapsiõlist)

  • 40 g riivitud parmesani

  • sortsuke sidrunimahla

  • soola, pipart

Valmistamine

    1. Pesto tegemiseks tõsta kõik vajalik purustajasse ja surista pestoks. See ei pea jääma ühtlane kreem, krõmpsuvad pähklitükid on väga mõnusad. Mis õli puudutab, siis ainult extra virgin oliiviõli jääb liiga mõrkjas, soovitan kasutada õlide segu.

    2. Maitse pestot ja lisa vajadusel sidrunimahla, soola või pipart.

Krõbedad salveilehed:

Koostisosad

  • võid või oliiviõli

  • u 15 salveilehte

Valmistamine

    1. Salveilehtede praadimiseks kuumuta pannil õli või või, lisa salveilehed ja prae segades paar minutit, kuni nad on krõbedad. Ettevaatust, et kõrbema ei läheks!

 Serveeri röstitud kõrvitsaviile koos pesto ja krõbedate salveilehtedega.


Toggle Nav