Searibid avamaakurgi-tzatzikiga

Searibid ja tzatziki on tõeliselt hõrk kombinatsioon. Tuuni tavalist tzatzikit avamaakurkidega.

Koostisosad

  • 600 g searibisid

  • 2 l lahjat lihapuljongit

  • musta terapipart

Kaste:

Koostisosad

  • 1 dl HP-kastet

  • 1 dl magusat tšillikastet

  • 1 spl Dijoni sinepit

  • musta pipart jahvatatult

Valmistamine

    1. Sega omavahel kausis kõik ained.

Tzatziki:

Koostisosad

  • 2 avamaa kurki

  • 0,5 tl soola

  • 1-2 küüslauguküünt

  • 200 g Türgi jogurtit

  • 2 tl riivitud sidrunikoort ja 1 spl sidrunimahla

  • purustatud musta pipart

  • 1 spl värsket münti hakituna

Valmistamine

    1. Searibid: lase puljong keema ja lisa juurde ribid. Kui puljong uuesti keema hakkab, riisu pealt vaht. Lase lihal vaikselt keeda, kuni ribid on küpsed ja liha luudelt lahti tuleb (1–2 tundi). Kalla puljong ära ja lase ribidel jahtuda.

    2. Tõsta ribid taldrikule ja määri neile kastet.

    3. Küpseta grillil restil või ahjupannil 220 kraadi juures u 10–15 minutit mõnusalt krõbedaks.

    4. Kurgitzatziki: pese kurk ja riivi jämedalt. Pane riivitud kurk sõelale ja raputa soola peale. Lase 15–30 minutit nõrguda ja vajuta seejärel lusika abil kurkidest viimane vedelik välja.

    5. Koori ja haki küüslauguküüned. Sega kausis kokku riivitud kurgid, hakitud küüslauk ja Türgi jogurt.

    6. Maitsesta sidrunikoore ja -mahla, pipra ning mündiga. Lase tzatzikil soovitatavalt mõned tunnid enne serveerimist külmkapis maitsestuda.


Toggle Nav