Sebrakook kõrvitsa ja šokolaadiga

Mahlane ja pehme siiruviiruline kook kõrvitsast ja šokolaadist.

Ingredients for 1 person

  • 200 g nisujahu

  • 1 tl küpsetuspulber

  • 1 tl söögisooda

  • 2 tl kaneel

  • Sool

  • 150 g suhkur

  • 325 g ise tehtud kõrvitsapüree

  • 1 dl rapsiõli

  • 0,5 dl apelsinimahl

  • poolelt apelsinilt riivitud koor

  • 2 muna

  • 2 sl mõru kakaopulber

  • 75 g (piima)šokolaad

Preparation

    1. Sega ühes kausis nisujahu, küpsetuspulber, sooda, kaneel, sool ja suhkur.

    2. Teises kausis sega vispliga kokku kõrvitsapüree, õli, apelsinimahl ja -koor ja munad.

    3. Vala see kuivainete hulka ja sega kõik kokku ühtlaseks tainaks

    4. Jaga saadud tainas pooleks ja lisa ühele osale 2 sl kakaopulbrit. Nüüd on sul kaks erivärvilist tainast.

    5. Kata u 23 cm läbimõõduga koogivorm küpsetuspaberiga.

    6. Tõsta tainas vormi järgnevalt: tõsta supilusikaga vormi keskele 3 sl heledat tainast. Heleda taina peale sinnasamasse vormi keskele 3 sl tumedat tainast.

    7. Jätka nii, kuni kõik tainas on kasutatud.

    8. Eelmisele kihile peale tõstes hakkab alumine kiht laiali vajuma ja moodustuvad siiruviirulised ringid. Võid vajumisele kergelt lusikaga vajutades kaasa aidata.

    9. Vabalt võid ka tõsta taina lihtsalt törtsudena vormi ja kergelt kahvliga läbi tõmmata, saad vahva vabakujulise mustriga sigrimigri-koogi.

    10. Puista koogile hakitud šokolaad ja küpseta 175 kraadises ahjus 30 minutit.


Ole kursis meie uudistega!


Joogikultuuri trendid, uued joogisoovitused ning kokteilide retseptid mugavalt sinu postkasti.

Liitu Joogikultuuri uudiskirjaga

Sisesta oma e-posti aadress