Seenelasanje Aki Wahlmani moodi

Metsaseentega lasanje võib valmistada ka mugavates portsjonnõudes.

Lasanje:

Koostisosad

  • 400–500 g nisu- või spinatilasanjeplaate

  • ½ l metsaseeni kupatatuna

  • 1 suur sibul

  • 2 purki (400 g) küüslauguga purustatud tomateid

  • 1 dl hakitud päikesekuivatatud tomateid

  • 1–2 tl purustatud musta pipart

  • 2–3 tl soola

  • 2 tl suhkrut

Valge kaste:

Koostisosad

  • 50g võid

  • 1 dl nisujahu

  • 1 l lahjat piima

  • 100 g riivjuustu

  • 2–3 tl soola

  • riivitud muskaatpähklit

  • purustatud musta pipart

  • 50 g riivjuustu

Valmistamine

    1. Haki seened ja sibulad ning kuumutage pannil, kuni vedelik on aurustunud.

    2. Lisa pannile purustatud tomatid ja päikesekuivatatud tomatid. Maitsesta oma maitse järgi. Lase haududa, kuni valmistate valge kastme.

    3. Kuumuta potipõhjas rasvainet. Lisa jahu ja küpseta segades u minut. Lisa vähehaaval ja pidevalt segades piim nii, et kaste ei läheks tükki ega kõrbeks põhja. Sulata segades kastmesse juust ja maitsesta.

    4. Pane määritud ahjuvormi põhja esmalt seenekastet ja kata põhi lasanjeplaatidega. Pane plaatidele jälle seenekastet ja sellele valget kastet. Jätka samal moel, kuni vorm saab täis. Jäta pealmiseks kihiks lasanjeplaadid, millele on pandud valget kastet. Raputa peale riivitud juustu.

    5. Küpseta lasanjet ahjus 175 kraadi juures keskmisel tasandil u 60 minutit. Kui pind ei ole pärast 30 minutit piisavalt pruun, tõsta vorm natukeseks ülemisele tasandile.

    6. Pärast ahjust väljavõtmist lase 15–20 minutit tõmmata.


  1. Masi Bonacosta Valpolicella Classico
    Masi Bonacosta Valpolicella Classico
    Värske ja külluslikult kirsise maitsega vein sobib suurepäraselt Itaalia köögi kõrvale!
    12,99 €
Toggle Nav