Šokolaadi fondant rummiga
Fondant:
Koostisosad
2 muna
60gr suhkrut
100gr tumedat šokolaadi
100 gr võid
45gr jahu
40ml rummi
Not soola
Vormide määrimiseks:
Koostisosad
1 spl võid
1 spl kakaod
Serveerimiseks:
Koostisosad
100 gr vahukoort
30 gr suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut/kauna
Värskeid vaarikaid
Valmistamine
Pane vesivannile kauss koos tükeldatud šokolaadi ja võiga – sulata.
Samal ajal pane mikserikaussi 2 tervet muna ning suhkur – vahusta tugevaks heledaks vahuks.
Kui šokolaad ja või on sulanud, lisa sool, sõelu sinna sisse jahu ning pane ka rumm – lase veidi jahtuda.
Kui munadest on tekkinud tugev vaht, siis sega sisse šokolaadisegu.
Määri ramekinid toasooja või ja kakaoga.
Lisa taigen ramekini ja jahuta (min. 4h) või küpseta kohe 200°C ahjus 8-10 minutit, olenevalt ramekini suurusest.
Jahutatud taigen küpseb ühtlasemalt ning ei kerki üles, kuid küpseb ka veidi kauem – 1-2 minutit olenevalt vormi suurusest.
Retsepti autor: Rauno Oolberg
Rauno on tõeline kokkamis- ja küpsetamisfanatt, kes on terve elu nautinud hea söögi valmistamist ja nüüd tahab seda ka teistega jagada.