Šokolaadi fondant rummiga

Šokolaadi fondant on tõeline maitsenauding, millele Barracuda Vanilla rumm lisab omapoolse magus-vürtsika nüansi!

Fondant:

Koostisosad

  • 2 muna

  • 60gr suhkrut

  • 100gr tumedat šokolaadi

  • 100 gr võid

  • 45gr jahu

  • 40ml rummi

  • Not soola

Vormide määrimiseks:

Koostisosad

  • 1 spl võid

  • 1 spl kakaod

Serveerimiseks:

Koostisosad

  • 100 gr vahukoort

  • 30 gr suhkrut

  • 1 tl vaniljesuhkrut/kauna

  • Värskeid vaarikaid

Valmistamine

    1. Pane vesivannile kauss koos tükeldatud šokolaadi ja võiga – sulata.

    2. Samal ajal pane mikserikaussi 2 tervet muna ning suhkur – vahusta tugevaks heledaks vahuks.

    3. Kui šokolaad ja või on sulanud, lisa sool, sõelu sinna sisse jahu ning pane ka rumm – lase veidi jahtuda.

    4. Kui munadest on tekkinud tugev vaht, siis sega sisse šokolaadisegu.

    5. Määri ramekinid toasooja või ja kakaoga.

    6. Lisa taigen ramekini ja jahuta (min. 4h) või küpseta kohe 200°C ahjus 8-10 minutit, olenevalt ramekini suurusest.

    7. Jahutatud taigen küpseb ühtlasemalt ning ei kerki üles, kuid küpseb ka veidi kauem – 1-2 minutit olenevalt vormi suurusest.


Toggle Nav