Sommeljee valik 2013

Suvi on naudingute aeg. Lihtsustamaks ostjate veinivalikut kauplustes, on restorani Dominic peasommeljee Imre Uussaar valinud välja 9 täiuslikku suveveini.
Fresita
Suvine kombinatsioon kuivast viinamarjaveinist ja naturaalsetest maasikatest on ideaalne nautimiseks päikeselistel piknikel. Mõnusalt magus ja lopsakas maitseelamus võidab seltskonnas kõigi südamed, sobitudes eriti hästi puuviljasalatite ning maasikadessertidega.

Kendermanns Organic
Puhtaima tooraine ning orgaanilise tootmise sümbioosist sündinud õunase ja troopilise aroomiga kuiv vein on ideaalne elamus neile, kes hindavad looduslikkust. Kerge ja värske veini maitses on tunda tsitruse noote, õunast ning veidi vürtsist nüanssi, sobides ideaalselt suviste salatitega.
Kendermanns Riesling Kabinett
See vein on ideaalne harmoonia noobli Rieslingu marja, värskuse ja magususe vahel. Maitselt mahlane, kergelt mineraalne ning õunane vein on suurepärane seltskonnajook, olles madala alkoholisisalduse tõttu kergesti joodav ning meeldivalt magusa alatooniga.
Nederburg Winemasters Reserve Riesling
See väärikas ja siidise happesusega Lõuna-Aafrika Riesling on ümara ja täidlase maitsega, milles on tunda küpsemise noote. Järelmaitses annavad tooni laim, ananass, valge sõstar ja vürtsid. Suurepärane saatja grillitud valgele kalale, aasiapärastele toitudele ning linnu- ja sealihale.

Nederburg Winemasters Reserve Edelrood
Aasta tammevaadis laagerdunud Cabernet’ ja Merlot’d marjadest segatud vein kombineerib sametise pehmuse paraja röstisusega. Veini aroomis on tunda mustsõstart ja maasikamoosi koos kerge vürtsi ja tammevanilliga. Parim nautimiseks punase ja grillitud lihaga.
Tarapacá Cabernet Sauvignon
See Tšiili vein on oma pehmuses, marjasuses ning lopsakuses tõeline Cabernet’de klassika. Aroomis on tunda mustsõstart, mis domineerib ka pehmes ja täidlases maitses koos sametiste tanniinidega. Tore kaaslane grillpeole, lihavaagnate ja juustude kõrvale.
Masi Campofiorin
Kuulsal appasimento meetodil valmistatud kahekordselt kääritatud vein on tammevaadis laagerdunud 18 kuud, et jõuda suurepäraselt marjase, mandlise ja piprase aroomini ning maitseni, kus kohtuvad hapukas kirss, punased sõstrad ja ploomid, aga ka sametine ja elegantne parkhape. Parim saatja grillitud lihadele ning küpsematele juustudele.

Restoran Dominic peasommeljee Imre Uussaar
Oled lisanud selle oma soovinimekirja

Tere tulemast joogikultuuri lehele!

Kinnitan, et olen vähemalt 18 aastane.

JAH