Sommeljee valik 2017

Tarvo Sarapuu on veinimaailmas olnud aastast 2006, olles töötanud parimates restoranides nii Eestis kui Soomes. Aastal 2009 omandas ta Eesti Sommeljeede Erakoolis Sommeljee taseme ning Eesti Parima Sommeljee konkursilt tuli Tarvo tagasi kõrge kolmanda kohaga. Tema kogemusele tuginedes oleme toonud Sinuni säravaimad pärlid meie veinivalikust – väärt kaaslased igasse hetke ja igale sündmusele.
Anna de Codorniu Rosé
Champagne meetodil valmistatud Hispaania vahuvein ehk Cava, mis sisaldab kahe kuulsa Champagne marja, Pinot Noir ja Chardonnay segu. Värvilt kirka punakas-roosa tooniga Cava särab oma värskuse ja marjasusega võrratu aperitiivina, kuid on nauditav ka mereanniroogade kõrval. Proovi suitsulõhe ja Cava maitsvat kooslust!
Brown Brothers Dry Muscat
See kerge austraallane on aroomilt värske ja puuviljane ning suurepäraseks kaaslaseks idamaises köögis. Veini aroom väljendab värskust ja lopsakaid puuvilju. Maitses on tunda pirni mesisust, aprikoosi ja küpset mandariini. Täiuslikuks koosluseks selle mõnusalt poolkuiva happelise veini kõrvale soovitame mereande vokitud riisinuudlite ja magushapu kastmega.
Brown Brothers 18 Eighty Nine Sauvignon Blanc
Uuenduslikust Tasmaania piirkonnast pärit 18 Eighty Nine Sauvignon Blanc üllatab neidki, kellele see viinamarja sort juba ammu tuttav. Kuid see vein on täiesti teine lähenemine Uue Maailma Sauvignon Blancidele! Lõhna iseloomustab kevadine lõigatud muru ning ootamatult troopiline ja meeldiv ananassi, meloni ja passioonvilja aroom. Maitselt kuiv, kerge, värske ning mõnusa tsitruselise järeltooniga. Kõrvale sobivad suupäraselt värsked salatid ja kitsejuusturoad.
Kendermanns Grauburgunder
Hulgaliselt auhindu võitnud veinitootja Reh Kendermann toob meieni värske ja kuiva Grauburgunderi – maakeeli Pinot Grigio. Puuviljastes nootides on tunda pirni, õuna ja pähklisust. See maitselt kuiv, särtsakas ja keskmise täidlusega ilus vein on superstaar ka omaette, kuid Grauburgunder koos ühe hea Caesari salati ning grillitud kanafileega väärib 10 punkti.
Nederburg The Winemasters Riesling Reserve
Lõuna-Aafrikast pärit kirka värvusega lopsakas poolkuiv Riesling hoiab endale omaselt suurepäraselt tasakaalus happelisust ja puuviljasust. Aroomilt värske ja tsitruseline, eriti hästi eristuvad laim ja pomelo. Puuviljane ja mesiste järelnootidega Riesling sobib sushi ja kergelt vürtsikate roogadega, kuid erilise üllatajana on väga nauditav ka seafilee ja hapukapsaga.
Trapiche Pinot Grigio
Argentiinast pärit kerge ja kuiv valge vein meenutab aroomilt jalutuskäiku lilleaias, kus eriti hästi on tunda valgeid ja kollaseid lilli. Lõhna saatjaks magus noot, ent maitselt värske ja intensiivne, tunda on tsitruselisi ja rohelist õuna. Selline kerge ja lihtsasti joodav vein särab kõige paremini üksi. Soovitame aperitiiviks!
Tarapaca Sauvignon Blanc
Tšiilist pärit Sauvignon Blanc marjast valmistatud kerge ja kuiva stiiliga valge vein. Aroomi bukett on keskmise tugevusega, lilleline, puuviljane ning ürdine. Kergelt on aimatav sidruni nüanss. Väga isuäratava aroomiga. Maitse on kerge ja lihtsasti joodav. Maitses tõusevad esile puuviljased noodid ja kergus. See vein sobib hästi terrassil päikesega nautimiseks. Kui peaks midagi kõrvale sööma, siis selleks oleks arbuusi ja fetajuustu salat mündiga. Vein on oma kergusega nagu kevade kuulutaja. Kevad-suve vein, selle parimas võtmes.
Laroche Merlot de la Chevaliere
Tegemist on Merlot marjast valmistatud Lõuna-Prantsusmaalt pärit igapäevaveiniga. See punane vein on iseloomult kerge ja lihtne, mõnusalt marjase aroomiga. Lõhnas on tunda mustsõstra, mustika ja põldmarja nüansside rohkust, kerge magusa vaniljega. Ka maitselt marjane ja vähese happelisusega, on see vein kergesti nauditav. Sobitub nii kala-, kana- kui veiseliha kõrvale. Veini kergus ja marjasus tuleb eriti hästi välja koos suvise kanafilee šašlõkiga, grilljuurviljade ja kergelt vürtsise punase kastmega.
Trapiche Oak Cask Cabernet Sauvignon
Tugevalt marjase ja lopsaka aroomibuketiga argentiinlane üllatab oma maitse kerguses ja lihtsuses. Tunda on marjaseid noote, aga tammevaatides laagerdatuna on veini kerge röstisus ja vaniljesus maitses ilusti omal kohal. Sobib suurepäraselt grillitud lihade kõrvale – mõnusalt mahlased BBQ kastmes ribid koos selle Cabernet Sauvignon’iga vajutavad su maitsemeeltel just õigeid nuppe!
Tarapacá Gran Reserva Cabernet Sauvignon Etiqueta Negra
Tummine Tšiili punavein on viinamarjasordi Cabernet Sauvignon üks ilusaimaid näiteid. See vein on ka Tarapaca veinitootja lipulaev. Tugeva ja intensiivse aroomiga, tumedate marjade, küpsete ploomide ja suitsuste nootidega, mille maitses domineerib vürtsikus. Tugev ja mehine vein, mis nõuab enda kõrvale tugevamaid roogi – keskmise küpsusastmega grill-liha ja tugevamaitselisi juuste.
Masi Campofiorin Apassimento
Jumalik kuiv punane vein on pärit Põhja-Itaaliast Veneto piirkonnast. Itaallasele omapäraselt on tegu Ripasso-stiilis veinide leiutajaga. Tegu on kolme viinamarja seguga – kohalikud Corvina, Rondinella ja Molinara, milles domineerib Corvina. Tummises aroomis on selgesti eristuvad must kirss, kuivatatud ploomid ja kerge röst koos vaniljega. Maitse on kuiv ja täidlane, ent marjane. Oodatud kaaslane kaaslan tomatiste Itaalia roogade kõrvale ning kõvemat tüüpi juustude juurde. Veise antrekoot, ahjutomatite ja tüümianikastmega muudab selle veini rokkstaariks.
Masi Costasera Amarone Classico
Tugev Põhja-Itaalia vein on marjane, kuiv ja äratuntava šokolaadinüansi ja röstisusega, mis loob selle veini iseloomu. Lopsaka ja täidlase mekiga sobitub see vein mõnd head ulukiliharooga saatma, ent oma meeletu arengupotentsiaaliga sobib ka kingituseks- ilus happelisus hoiab seda veini elus veel vähemalt 30+ aastat. Mõnusaks kaaslaseks ka külmal talveõhtul kaminasoojust nautides.
Oled lisanud selle oma soovinimekirja

Tere tulemast joogikultuuri lehele!

Kinnitan, et olen vähemalt 18 aastane.

JAH