Sõstra-beseekook

Kerge ja õhuline, kuid kindlalt koos püsiv rubiinpunaste täppidega beseekook.

Ingredients for 1 person

  • 150 g võid, toatemperatuuril

  • 100 g suhkrut

  • 5 munakollast

  • 1 dl hapukoort

  • 220 g jahu

  • 3 sl kartulitärklist

  • 1 tl küpsetuspulbrit

Kate

Ingredients for 1 person

  • 5 munavalget

  • 500 g punaseid sõstraid

  • 200 g suhkrut

Preparation

    1. Vahusta või suhkruga, lisa munad, hapukoor ja omavahel kokku segatud jahu, küpsetuspulber ja tärklis.

    2. Tee käed kraani all märjaks ja aja tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil laiali. Küpseta 180 kraadi juures u 15 minutit, kuni koogipõhi hakkab jumet võtma.

    3. Kuni kook küpseb, vahusta munavalged ja lisa järk-järgult suhkur, kuni vaht on tihke ja läikiv.

    4. Sega sõstrad ettevaatlikult munavahuga ja aja see eelküpsetatatud ahjuplaadil ühtlaselt laiali.

    5. Aseta küpsetusplaat jälle ahju ja keera teperatuur 150 kraadi peale. Küpseta kooki u 20-25 minutit, kuni besee on pealt kenasti krõbe ja pisut värvi muutnud.

    6. Lase koogil jahtuda ja serveeri - näiteks koos jäätisepalliga.


Ole kursis meie uudistega!


Joogikultuuri trendid, uued joogisoovitused ning kokteilide retseptid mugavalt sinu postkasti.

Liitu Joogikultuuri uudiskirjaga

Sisesta oma e-posti aadress