Sõstra-beseekook
Koostisosad
150 g võid, toatemperatuuril
100 g suhkrut
5 munakollast
1 dl hapukoort
220 g jahu
3 sl kartulitärklist
1 tl küpsetuspulbrit
Kate
Koostisosad
5 munavalget
500 g punaseid sõstraid
200 g suhkrut
Valmistamine
Vahusta või suhkruga, lisa munad, hapukoor ja omavahel kokku segatud jahu, küpsetuspulber ja tärklis.
Tee käed kraani all märjaks ja aja tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil laiali. Küpseta 180 kraadi juures u 15 minutit, kuni koogipõhi hakkab jumet võtma.
Kuni kook küpseb, vahusta munavalged ja lisa järk-järgult suhkur, kuni vaht on tihke ja läikiv.
Sega sõstrad ettevaatlikult munavahuga ja aja see eelküpsetatatud ahjuplaadil ühtlaselt laiali.
Aseta küpsetusplaat jälle ahju ja keera teperatuur 150 kraadi peale. Küpseta kooki u 20-25 minutit, kuni besee on pealt kenasti krõbe ja pisut värvi muutnud.
Lase koogil jahtuda ja serveeri - näiteks koos jäätisepalliga.
Retsept: Britt Paju
Britt Paju peab toidublogi noad-kahvlid ja on mitmete retseptiraamatute autor ja kaasautor.