Sõstra-beseekook

Kerge ja õhuline, kuid kindlalt koos püsiv rubiinpunaste täppidega beseekook.

Koostisosad

  • 150 g võid, toatemperatuuril

  • 100 g suhkrut

  • 5 munakollast

  • 1 dl hapukoort

  • 220 g jahu

  • 3 sl kartulitärklist

  • 1 tl küpsetuspulbrit

Kate

Koostisosad

  • 5 munavalget

  • 500 g punaseid sõstraid

  • 200 g suhkrut

Valmistamine

    1. Vahusta või suhkruga, lisa munad, hapukoor ja omavahel kokku segatud jahu, küpsetuspulber ja tärklis.

    2. Tee käed kraani all märjaks ja aja tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil laiali. Küpseta 180 kraadi juures u 15 minutit, kuni koogipõhi hakkab jumet võtma.

    3. Kuni kook küpseb, vahusta munavalged ja lisa järk-järgult suhkur, kuni vaht on tihke ja läikiv.

    4. Sega sõstrad ettevaatlikult munavahuga ja aja see eelküpsetatatud ahjuplaadil ühtlaselt laiali.

    5. Aseta küpsetusplaat jälle ahju ja keera teperatuur 150 kraadi peale. Küpseta kooki u 20-25 minutit, kuni besee on pealt kenasti krõbe ja pisut värvi muutnud.

    6. Lase koogil jahtuda ja serveeri - näiteks koos jäätisepalliga.


  1. joogikultuur/fresita-original-vahuvein-maasikatega
    Fresita - vahuvein maasikatega
    Värske ja meeldivalt magusa maitsega vahuvein, millele on lisatud naturaalseid maasikaid.
    9,99 €
Toggle Nav