Suhkrusoolatud lõhe Pekka Terävä moodi

Ingredients for 1 person

  • 100 g lõhet

  • 50 g suhkrut

  • 50 g soola

  • 1 dl koort

  • 1 tl mädarõigast

  • 1 lillkapsas

Majonees:

Ingredients for 1 person

  • 1 kimp tilli

  • 1 tk munakollane

  • Dijoni sinepit

  • Soola

  • 1 dl rapsiõli

Preparation

    1. Pane lõhefilee suhkru ja soola segusse ning laske 6 tundi külmikus seista. Eemalda sool ja suhkur majapidamispaberi abil ja lõigake kalast õhukesed viilud. Hoia nahk alles.

    2. Riivi mädarõigas koore hulka ja kloppige vahuks, maitsesta soolaga.

    3. Lõika lillkapsaõisikust õhukesi viile ja maitsesta soolaga.

    4. Valmista majonees: blanšeerige kiiresti till ja pange jää sisse jahtuma. Purusta till mikseris. Sega juurde munakollane, sinep ja sool. Sega kõik ühtlaseks ja lisa kloppides peene nirena õli. Kontrolli maitset.

    5. Nõuanne! Võib kasutada ka lõhenahka: puhasta nahk hoolikalt ja kuivatage koos soolaga 6 tundi. Pühi sool maha ja pane nahk 70-kraadisesse ahju umbes 10 tunniks kuivama. Nii saab nahast mõnusa krõbeda lisandi.

    6. Komplekteeri portsjon taldrikule oma soovi kohaselt. Serveeri!

Retsept: Peakokk Pekka Terävä, OLO ja EMO restoranid Helsingis.


Ole kursis meie uudistega!


Joogikultuuri trendid, uued joogisoovitused ning kokteilide retseptid mugavalt sinu postkasti.

Liitu Joogikultuuri uudiskirjaga

Sisesta oma e-posti aadress