Pirn või virsik prosciutto ja sinihallitusjuustuga
Koostisosad
1-2 suuremat pirni, sektoritena või viiludena
100 g sinihallitusjuustu
150 g prosciutto sinki
Tüümiani või punet
Värskelt jahvatatud musta pipart
Oliiviõli
Värsket tüümiani
Valmistamine
Lõika pirnist (või virsikust) suupärased viilud.
Säti sinna peale sinihallitusjuustu ja keera siis see kooslus prosciutto riba sisse.
Pudista peale värsket tüümiani, piserda oliiviõliga ja viimistle värskelt jahvatatud musta pipraga.
Serveeringust piisab 4-le inimesele.
Pirni asemel võid hooajal kasutada ka virsikut, mis samuti sellesse kooslusesse suurepäraselt sobib.
Suupiste kõrvale sobib suurepäraselt kerge ja värskendav Vintonic kokteilijook. Vintonic on mõeldud Gin&Tonic kokteili sõpradele, kes otsivad midagi erilist ja ainulaadset.
Retsepti autor: Tuuli Mathisen
Tuuli on toiduentusiast, toidublogija ja rohkem kui kümne kokaraamatu autor. Tuuli armastab puhtaid maitseid ja päris toitu ning loodab oma retseptidega inspireerida ja innustada kõiki, kes head ja maitsvat toitu hindavad.