Lõhe-toorjuustutäidisega rukkinööbid

Toidublogija Tuuli Mathiseni suvine suupistevalik. Lõhe on hea kaaslane nii piknikul kui pidulikumal sündmusel.

Koostisosad

  • 16 rukkinööpi

  • 100 g lõhet

  • 200 g murulauguga toorjuustu

  • 2 värsket soolakurki

  • Värsket tilli või murulauku

Valmistamine

    1. Täida rukkinööbid murulaugu toorjuustuga. Võid kasutada valmiskujul müüdavat murulaugu toorjuustu või segada toorjuustu sisse ise hakitud murulauku.

    2. Aseta toorjuustuga täidetud rukkinööbile graavilõhe ja kõige peale värske soolakurk ning tillioks või hakitud murulauk.

    Serveeringust piisab 4-le inimesele.

Suupistelaua joogisaatjaks on igati hea valik Cremant vahuvein. Proovi näiteks Joogikultuuri e-poes enimmüüdud Cave De Lugny Cremant De Bourgogne Brut vahuveini. Tegemist on värske ja kergelt mineraalse alatooniga vahuveiniga, mille maitse on heas tasakaalus, ollles värske, kuid kandes taustal ka kerget röstisust ja pähklisust.


Toggle Nav