Lõhe-toorjuustutäidisega rukkinööbid
Koostisosad
16 rukkinööpi
100 g lõhet
200 g murulauguga toorjuustu
2 värsket soolakurki
Värsket tilli või murulauku
Valmistamine
Täida rukkinööbid murulaugu toorjuustuga. Võid kasutada valmiskujul müüdavat murulaugu toorjuustu või segada toorjuustu sisse ise hakitud murulauku.
Aseta toorjuustuga täidetud rukkinööbile graavilõhe ja kõige peale värske soolakurk ning tillioks või hakitud murulauk.
Serveeringust piisab 4-le inimesele.
Suupistelaua joogisaatjaks on igati hea valik Cremant vahuvein. Proovi näiteks Joogikultuuri e-poes enimmüüdud Cave De Lugny Cremant De Bourgogne Brut vahuveini. Tegemist on värske ja kergelt mineraalse alatooniga vahuveiniga, mille maitse on heas tasakaalus, ollles värske, kuid kandes taustal ka kerget röstisust ja pähklisust.
Retsepti autor: Tuuli Mathisen
Tuuli on toiduentusiast, toidublogija ja rohkem kui kümne kokaraamatu autor. Tuuli armastab puhtaid maitseid ja päris toitu ning loodab oma retseptidega inspireerida ja innustada kõiki, kes head ja maitsvat toitu hindavad.