Mozzarella-kirsstomativardad pestoga

Toidublogija Tuuli Mathiseni suvine suupistevalik! Lihtsasti valmivad mozzarella vardad on lihtne ja maitseküllane.

Koostisosad

  • 16 mozzarella kirssi

  • 16 kirsstomatit

  • Suur punt värsket basiilikut

  • u 1,5 dl oliiviõli

  • 50 g parmesani juustu, riivituna

  • 1-2 küüslauguküünt

  • Peotäis piiniaseemneid või pähkleid

  • Soola

Valmistamine

    1. Valmista esmalt basiilikupesto. Selleks tõsta basiilikulehed koos oliiviõli, juustu, küüslaugu ja pähklitega purustajasse või köögikombaini. Töötle ühtlaseks, aga ära purustamisega liiga hoogu satu. Tulemus peaks olema kergelt tükiline, mitte päris ühtlane püree. Tõsta pesto kõrvale.

    2. Torka tiku või varda otsa kirsstomatid koos mozzarellakirsiga ja serveeri koos basiilikupestoga.

    Serveeringust piisab 4-le inimesele.

Suupistelaua joogisaatjaks on igati hea valik Cremant vahuvein. Proovi näiteks Joogikultuuri e-poes enimmüüdud Cave De Lugny Cremant De Bourgogne Brut vahuveini. Tegemist on värske ja kergelt mineraalse alatooniga vahuveiniga, mille maitse on heas tasakaalus, ollles värske, kuid kandes taustal ka kerget röstisust ja pähklisust.


6
11
11
11
11
11
11
Toggle Nav