Anna De Codorníu Brut NV
Anna de Codorniu Brut on ainulaadne cava, mille valmistamisel kasutatakse lisaks tavapärastele sortidele Chardonnay viinamarja.
Esimene pudel traditsionaalsel meetodil valmistatud cavat avati 1872. a. Kõik Codorniu cavad valmistatakse rangelt Methode Traditsionelle reegleid järgides.
Anna de Codorniu cavad on pühendatud Anna Codorniu mälestusele - armastatud naisele, kellega Manual Raventós 1659. a. abiellus. Selle tulemusena ühinesid kaks pikaaegsete veinitootmistraditsioonidega perekonda. Anna de Codorniu on Hispaania nr 1 cavabränd, mida müüakse tootja kodumaal kõige enam.
Kuldmedal Concours Mondial 2009.
Kirjeldus
Intensiivsed aroomid, kus kerkivad esile banaani-, sidruni- ja ananassinoodid, mis on omased Chardonnay marjale.
Maitse on suulael kerge ja värske, ideaalne tasakaal happesuse ning jääksuhkru vahel, mis teeb selle kuiva vahuveini armastajate lemmikuks.
Serveerimissoovitus
Kuiv vahuvein sobib ideaalselt aperitiiviks ja on heaks kaaslaseks mereandide kõrvale nagu vähilised, krevetid, valge kala road. Proovi ka sushi ja õrnalt vürtsika carpazzio kõrvale.
Enne serveerimist hoida pudelit vähemalt 1 tund horisontaalasendis 4-6 °C juures. Avades hoia jahutatud pudelit 45kraadise nurga all, eemalda aeglaselt kork ning vala koheselt pokaalidesse.
Soovitatav serveerimistemperatuur 5-8 °C.