Blossa Vinglögg
Retsept on kasutusel tänini ja Blossa’st on kujunenud Põhjamaade armastatuim glögi, mida peetakse lausa glögi sünonüümiks. Blossa annab jõuludele just selle õige hõngu, ilma milleta traditsioonilised jõulupühad Põhjamaades ei möödu.
Joogi suurepärase maitse tagab ainult kvaliteetse tooraine kasutamine. Glögi põhikomponendiks on spetsiaalselt Blossa jaoks Hispaanias valmistatud täidlane vein, mille küpsemisele ja valmimisele kulub 5 aastat.
Blossa glögile iseloomuliku maitsebuketi annab Hiinas ja Guatemalas kasvatatud vürtside segu kardemonist, ingverist ja nelgist.
Kirjeldus
Aroom on suurejooneline ja vürtsikas, tunda on kardemoni ja nelki. Maitse on rikkalik, esile kerkivad jõuluvürtsid ja rosinad, pika järelmaitsega. Tunda on kardemoni ja nelki.
Serveerimissoovitus
Blossa glögi aitab kaasa just selle õige jõulumeeleolu tekkimisele. Paku kuumalt rosinate ja mandlitega, kuid sobib hästi ka toatemperatuuril serveerituna või kohvi maitsestamiseks.
Soovitame glögi traditsiooniliste jõulumaiustuste ja šokolaadikoogi kõrvale.