Codorniu Seleccion Raventos Brut

Codorníu veinikoda on rajatud 1551.a. ja kuulub tänini perekonna omandusse, olles maailma esimese cava valmistaja. Esimene pudel traditsionaalsel meetodil valmistatud cava’t avati 1872. a ning kõik Codorníu cava’d valmistatakse siiani rangelt traditsioonilise meetodi järgi.
Kala Mereannid
Kala Mereannid
Lind
Lind

Codorníu Seleccion Raventos on cava, milles hästi tuntud Chardonnay on oskuslikult kombineeritud kohalike viinamarjadega Xarel·lo ja Macabeo. Eriline cava, milles modernsus on ühendatud traditsioonidega.

Viinamarjad korjatakse augusti lõpus ja septembri alguses olenevalt sordist ning fermenteeritakse eraldi temperatuuril 15 -17 °C. Cava segatakse valmis ning asetatakse valmima jahedasse keldrisse, kus toimub teistkordne fermentatsioon ja küpsemine settel. Cava’d küpsevad keldris vähemalt 12 kuud, peale mida nad dekanteeritakse, valatakse ümber, doseeritakse Brut nominatsioonile vastavaks ning korgitakse vahuveini korgiga.

Kirjeldus

Aroom on tulvil ananassi ning luuviljaliste hõngu, taustal aimub veel tsitruselisi ja õunanoote. Cava on kreemjas ja lopsakas suulael ning värskendava ja kergelt mineraalse lõpuga. Maitses on tunda vihjeid kuivatatud puuviljadele, pähklitele, meele ja röstsaiale tänu settel küpsemisele.

Serveerimissoovitus

Ideaalne aperitiiv, suurepärane mereandide, kaaviari, suitsulõhe ning röstitud kana ja kala kõrvale. Serveerida jahutatult, 6°C juures. Eelnevalt asetada paariks tunniks jäänõusse, kuhu on lisatud peale vee ja jää ka soola.

 

Tootekirjeldus
Tüüp
Vahuvein
Alkoholisisaldus
11,5 %
Tootja
Codorníu S.A.
Maa
Hispaania
Viinamarjasort
Chardonnay 50%, Xarel·lo ja Macabeo 50%
Hind
10,90 €
Pakendi maht
0,75 l
Pakendiliik
Pudel
Magusus
Kuiv
Oled lisanud selle oma soovinimekirja

Tere tulemast joogikultuuri lehele!

Kinnitan, et olen vähemalt 18 aastane.

JAH

Sait kasutab küpsiseid, et jälgida teie seadeid ja statistikat. Loe edasi