Domaines Ott Clos Mireille Blanc De Blancs
Marcel Ott alustas veinitootmist Provences aastal 1896, just pärast Phylloxera kriisi. Ta võttis kasutusele tolle aja kohta moodsad tehnoloogiad ja iidsed viinamarjasordid. Täna, 120 aastat hiljem teevad Christian ja Jean-François Ott kolmes veinimajas - Château de Selle, Clos Mireille and Château Romassan veini sama põhimõttega.
Sajandiga on Domaines Ottist saanud piirkonna üks kõige hinnatum tootja. Aastal 2004 ühinesid nad Louis Roederer-i grupiga, et tutvustada oma veine laiemale maailmale. Clos Mireille on Domines Ott väikseim veinimaja, mis omandati 1935.a. See asub La Londe-les-Maure’is. Veinimõisa pindala on 170 hektarit, millest 47-l hektaril kasvavad viinamarjad. Pinnas on savine ja paekivine. Clos Mireille’i avatus merele annab võimaluse toota erakordseid valgeid veine. Semillon marjad on pärit just kõige merepoolsematelt põldudelt. Viinamarjad korjatakse käsitsi ja selekteeritakse hoolikalt. Marjad pressitakse ettevaatlikult, järgneb jahedal temperatuuril aeglane fermentatsioon ja malolaktiline fermentatsioon. Lisaks laagerdatakse veini umbes 6 kuud tammevaatides.
Wine & Spirits - August 01, 2017 92 Points
Wine Spectator - December 01, 2016 90 Points
Wine Enthusiast - December 01, 2015 91 Points
Maitseomadused ja aroom
Aroomis liköörsed tsitrusviljad, pähklisus, kollased ploomid, kaneel. Maitselt kuiv, värske ja elegantne, tunda ka unikaalset meresoola nüanssi.
Serveerimissoovitus
Ideaalne aperitiivina, suurepärane koos spargliga, grillitud kalaga, kalasuppidega, homaariga, austritega. Serveerida 8°C juures.