Fuerza
Liivane, kivine ja savine pinnas on ideaalne selle sordi kasvatamiseks. Ka 3000 tundi päikest lisab oma potentsiaali. Monastrell on Hispaania tähtsuselt teine sort peale Tempranillot. 80% ulatuses Jumilla piirkonnas kasvatatakse Monastrelli (Prantsusmaal Mourvedre tuntud nime all). Jumilla on Hispaania üks vanimaid D.O.-si (1966). Kokku üle 3000 viinamarjakasvataja.
Käsitsi korje oktoobri lõpus. Kääritamine madalal temperatuuril kuni 28 °C. Vein on 12 kuud laagerdunud uues Ameerika tammes.
Kirjeldus
Aroomis tajuda mustsõsar, must ploom, aroonia, tugev röst ja suitsusus. Täidlane, kuid magusate tanniinidega.
Serveerimissoovitus
Sobib veisefileega seenekastmes, lambalihaga, suitsetatud lihadega.
Serveerimistemperatuur 16-18 °C.