Goru Blanco
Liivane, kivine ja savine pinnas on ideaalne selle sordi kasvatamiseks. Ka 3000 tundi päikest lisab oma potentsiaali. Monastrell on Hispaania tähtsuselt teine sort peale Tempranillot. 80% ulatuses Jumilla piirkonnas kasvatatakse Monastrelli (Prantsusmaal tuntud Mourvedre nime all).
Jumilla on Hispaania üks vanimaid D.O.-si (1966). Kokku üle 3000 viinamarjakasvataja.
Kirjeldus
Intensiivne bukett, kollaste lillede, õuna, virsiku ja eksootiliste puuviljade aroomiga. Võiks öelda, et aroomilt lausa magus.
Keskmise täidlusega poolkuiva stiiliga (suhkur <5g /l), ning ümaralt puuviljane, tsitruseline, pika värske järelmaitsega.
Serveerimissoovitus
Sobib suurepäraselt kala- ja kanaroogade, pasta, valge liha, Aasia toitude ja salatite kõrvale serveerituna.
Serveerimistemperatuur 8 °C.