Jean Bouchard Chablis 1er Cru Vaucopins 2017
1955. aastal suure majanduskasvu ajal ostis Albert Bichot Jean Bouchard veinimaja ära. Mõne aja pärast sai hr. Jean Bouchardist endast Albert Bichot veinimaja peadirektor.
Kõik veinid valmistatakse veinimeistrite poolt veinimajades kohapeal, võttes aluseks ajaloolised traditsioonid ja veinivalmistamise põhimõtted.
Jean Bouchardi eesmärgiks on pakkuda parimat, mida Bourgogne piirkonnal on pakkuda. Bourgognes toodetakse kokku 61% valget veini, 31% punast veini ja 8% vahuveini.
Jean Bouchard Chablis 1er Cru Vaucopins aed on väga järsul lõuna poolsel nõlval. Pinnas koosneb Juura-ajastu lubjakivirikkast kihist. Veini kääritamine toimub metalltankides, laagerdumine osaliselt tammevaatides, millest 15% on uued vaadid.
Maitseomadused ja aroom
Aroomis on troopilised puuviljad, pirn ja pehmed vürtsid – vanilje ja aniis. Siidise tekstuuriga, värske, maheda happesusega ning küllaltki sügava järelmaitsega.
Serveerimissoovitus
Sobib hästi Serrano singiga, värske spargliga, valge kalaga kooreses kastmes. Serveerimistemperatuur 11 – 12°C .