Jean Bouchard Montagny 1er Cru 2015
1955. aastal suure majanduskasvu ajal ostis Albert Bichot Jean Bouchard veinimaja ära. Mõne aja pärast sai hr. Jean Bouchardist endast Albert Bichot veinimaja peadirektor.
Kõik veinid valmistatakse veinimeistrite poolt veinimajades kohapeal, võttes aluseks ajaloolised traditsioonid ja veinivalmistamise põhimõtted.
Jean Bouchardi eesmärgiks on pakkuda parimat, mida Bourgogne piirkonnal on pakkuda. Bourgognes toodetakse kokku 61% valget veini, 31% punast veini ja 8% vahuveini.
Montagny 1er Cru asub Cote Challonaise südames 300m kõrgusel merepinnast. Pinnas on savine ja maarli rikas. Aiad on lõuna–ida suunas.
Vein laagerdub tammevaadis 16 kuud, 40% vaatidest on uued.
Maitseomadused ja aroom
Aroomis juurviljad, kuivatatud puuviljad, virsik, vanilje ning kerge suitsusus, taustal valged lilled. Heas tasakaalus ning suurepärases küpsuses vein, väga hea happesuse ja puuviljasuse tasakaal, pikk lilleline järelmaitse.
Serveerimissoovitus
Grillitud lõhe, kitsejuustu salat, linnuliha. Serveerimistemperatuur 12°C.