Marionette
Liivane, kivine ja savine pinnas on ideaalne selle sordi kasvatamiseks. Ka 3000 tundi päikest lisab oma potentsiaali. Monastrell on Hispaania tähtsuselt teine sort peale Tempranillot. 80% ulatuses Jumilla piirkonnas kasvatatakse Monastrelli (Prantsusmaal Mourvedre tuntud nime all). Jumilla on Hispaania üks vanimaid D.O.-si (1966). Kokku üle 3000 viinamarjakasvataja.
Käsitsi korje parimatelt põldudelt. Kääritamine madalal temperatuuril kuni 26 °C. Vein on 3 kuud laagerdunud Ameerika tammes.
Kirjeldus
Puhas marjane aroom, tajuda ka musta ploomi, taustal kerge röstisus. Maitselt täidlane, marjane ja pehmete tanniinidega.
Serveerimissoovitus
Sobib grillitud lihade juurde - sealiha ja veiseliha.
Serveerimistemperatuur 16-18 °C.