MASI ANGELORUM RECIOTO

Masi veinikelder kuulub ajaloolisse Valpolicella Classico DOC veinipiirkonda Põhja-Itaalias ning Masi veinide valmistamisel jälgitakse personaalsust ja piirkonnale omast autentsust.
Magustoit
Magustoit
Marjad
Marjad

Amarone veine peetakse Masi ikoonveinideks ja Masi’t eksperdiks iidses apassimento meetodis.
Apassimento meetodi eripäraks on viinamarjade kuivatamine. Algselt kasutatid marjade kuivatamist magusa veini ehk Recioto saamiseks, mida ajalooliselt hakati kõige esimesena valmistama vanade roomlaste poolt 2000 aastat tagasi Valpolicellas. Viinamarjad Recioto jaoks korjatakse käsitsi sept lõpus või okt alguses ning asetatakse 4 kuuks bambusrestidele
kuivama. Veebruariks on marjad kaotanud 35 – 40 % oma kaalust, mille tulemusena suhkru kontsentratsioon on tõusnud kõrgele. Peale õrna pressimist on poolkuivanud marjad enamjaolt vartest eraldatud ja nad läbivad fermenteerimise 35 päeva jooksul tammevaatides. Seejärel küpseb vein 12 kuud tammest vaatides. Recioto ei ole kangestatud, kõrge alkohol
ja suhkur on tingitud väga kontsentreeritud ja suhkrurikkast viinamarjast.
Veini saab säilitada kuni 20 aastat.

Maitseomadused ja aroom

Aroomis vürtsid, kuivatatud puuviljad, ploomimoos ja karamell.Maitselt ümar ja velvetiline, magus, hästi kontsentreeritud maitsega, pikk, magus, mesine ja kirsine järelmaitse.

Serveerimissoovitus

Sobib shokolaadi- mandli- või marjakookidega.
Sobib ka nautimiseks lihtsalt marjadega, nt. maasikatega.

Serveerimistemperatuur: 12-14 C

Tootekirjeldus
Tüüp
Punane vein
Alkoholisisaldus
14,0 %
Tootja
Masi Agricola Spa
Kork
Naturaalne kork
Maa
Itaalia
Viinamarjasort
Corvina, Rondinella, Molinara
Hind
19,90 €
Pakendi maht
0,375 l
Pakendiliik
Pudel
Magusus
Magus
Oled lisanud selle oma soovinimekirja

Tere tulemast joogikultuuri lehele!

Kinnitan, et olen vähemalt 18 aastane.

JAH

Sait kasutab küpsiseid, et jälgida teie seadeid ja statistikat. Loe edasi