Masi Brolo Campofiorin Oro
Masi veinikelder kuulub ajaloolisse Valpolicella Classico DOC veinipiirkonda Põhja-Itaalias. Masi veinide valmistamisel jälgitakse personaalsust ja piirkonnale omast autentsust.
Masi Brolo di Campofiorin on Veneto piirkonna iseloomulikumaid veine, esindades põlvest põlve edasikantavaid väärtusi ja veinivalmistamise traditsioone nagu appassimento või kahekordse fermentatsiooni meetodi kasutamine.
Brolo tuleneb prantsuse terminist clos ja tähendab kivimüüriga piirnevat aeda. Brolo di Campofiorin viinamarjad kasvavad valitud Valgatara di Marano aladel, kus on väga sügavad paekivised settekivimid ja kus 1964.a. valmistati ka esimene Campofiorin.
Kõigepealt valmistatakse 25 päeva jooksul noor punavein Valpolicella. 30% Corvina marjadest asetatakse kuivama. Peale umbes kahe kuu pikkust kuivatamist läbivad Corvina marjad õrna pressimise ning segatakse punaveini hulka, misjärel tekib teistkordne fermentatsioon ehk käärimine. Järgneb malolaktiline fermentatsioon. Kahekordne fermentatsioon tõstab veini alkoholisisaldust, rikastab värvi, annab juurde pehmeid ja elegantseid tanniine ning täiesti uusi aroome. Vein laagerdub 600-liitristes fusti veronesi vaatides 20 kuud (70% Allier ja 30% Slavoonia tammevaatides) ning pudelis 4 kuud.
Suurepärane säilitusvein potentsiaaliga 20 aastat.
Auhinnad:
Aasta Vein 2022 - hõbemedal
Maitseomadused ja aroom
Erakordselt rikkalik ja aromaatne, täis küpseid vilju, millest tunda ploomi, kirsikompotti, kaneeli, nelki. Maitse on väga pehme ja ümar suulael kombineerituna elegantse happesuse, mahlaka puuviljasuse ja pehmete tanniinidega. Esile tõusevad küpsed tumedad viljad ja magusad vürtsid, tunda vihjet kohvile ja mõrušokolaadile. Väga pikk ja kuiv järelmaitse.
Serveerimissoovitus
Sobib serveerimiseks väga erinevate roogade kõrvale nagu pastaroad rikkalikus liha- ja seenekastmes, grillitud ja röstitud punane liha, ulukid ning küpsed juustud.
Soovitatav serveerimistemperatuur 18 °C.